WIERINGERWERF - De zaalvoetbalsters van DWOW hebben zichzelf vrijdagavond tekort gedaan door de thuiswedstrijd tegen concurrent ZVV Den Haag met 3-4 te verliezen.


Vooraf stonden beide ploegen nog in punten gelijk en zijn in de B-poule van de eredivisie nog kanshebber om alsnog de play-offs te behalen. Het werd dan ook een spannende strijd in de Zuiderzeehal waar DWOW slordig begon en het ervaren Den Haag via treffers van Larissa Boerenstam en Priscilla Mesker een 0-2 voorsprong nam. De ploeg van coach Gert-Jan Schipper knokte zich echter terug in de wedstrijd door doelpunten van Lotte van Andel en Gaby van der Werff. Met nog tien seconden op de klok in de eerste helft ging de ploeg uit de hofstad toch met een voorsprong rusten door de tweede treffer van Mesker.

Na de pauze was DWOW enioge tijd de bovenliggende partij en de gelijkmaker van Ashley Koeleman was dan ook zeker verdiend te noemen. In de slotminuut ging het echter alsnog mis voor de Wieringer voetbalsters toen Mesker haar derde van de avond maakte, waardoor DWOW nu drie punten achterstand heeft op ZVV Den Haag en Drs. Vijfje. Laatstgenoemde ploeg is komende vrijdag de volgende tegenstander in Wieringerwerf.