WIERINGERWERF - DWOW VR1 heeft de eerste zege in de B-poule van de Eredivisie zaalvoetbal binnen. De vrouwenploeg van trainer/coach Gert Jan Schipper won na een spannend duel met 3-2 van hekkensluiter ZVV Middelburg.

In de Zuiderzeehal maakte DWOW het met name zelf zo spannend, want de thuisploeg miste in de eerste helft al een paar opgelegde kansen. Toch kwam men via Ashley Koeleman op voorsprong, maar nog voor de rust werd het gelijk.

Ook na de rust wilde de Zeeuwse ploeg, na een lange reis naar de Kop van Noord-Holland niet zomaar capituleren, want vier minuten voor tijd werd ook de 2-1 van Gaby van der Werff ongedaan gemaakt en stond het wederom gelijk. Noa Hulzebos zorgde echter toch nog voor het hoogtepunt van de avond, want haar hakballetje was niet alleen slim, maar ook nog eens doeltreffend en leverde DWOW de volle buit op: 3-2.

Komende vrijdag staat voor DWOW de derby bij Zeemacht op het programma.