HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalsters van DWOW zijn vrijdagavond een maatje te klein gebleken voor regerend landskampioen en bekerwinnaar FC Marlène. In Heerhugowaard ging de ploeg van coach Gert Jan Schipper met 3-0 onderuit.

De regerend landskampioen mist met de blessures van bijvoorbeeld Simone Hand, Chantal Hendriksen en Mila Wittebrood behoorlijk wat scorend vermogen, zo werd ook in het duel tegen DWOW weer duidelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg de veel betere ploeg en leek DWOW zich er voornamelijk op in te stellen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. FC Marlène scoorde in de eerste helft tweemaal en dat was slechs een zwakke afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen. Aanvoerster Sanne Brand kon na een vlotte combinatie de score openen en die werd twee minuten later verdubbeld door de debuterende Niekie Pellens. Pellens, die op het veld meerdere jaren op Eredivisie-niveau voor VV Alkmaar uitkwam en haar geluk ondermeer beproefde in Italië en de Verenigde Staten oogde soms nog wat onwennig in de zaal, maar liet met haar ervaring ook zien van waarde te kunnen zijn voor de ploeg van coach Mo Bouchibti.

Tegenstander DWOW van coach Schipper deed het na de rust niet veel anders dan in de eerste helft. Men streed voor wat het waard was en was voornamelijk bezig met het ontregelen van het spel van FC Marlène. Waar de thuisploeg twee handenvol kansen liet liggen, daar kwamen de gasten gedurende de hele wedstrijd driemaal voor het van Jacky Reus, waarbij de beste kans voor Jessie Verblaauw was. De Marlène-keepster was echter geconcentreerd en zorgde ervoor dat de Wieringer ploeg de aansluiting niet vond. Het duel werd uiteindelijk beslist door een mooi puntertje van Zoyla Barendse waar keepster Saadia Ayyad geen antwoord op had: 3-0.

Komende vrijdag speelt DWOW, dat na vier wedstrijden één punt heeft, in eigen huis tegen ZVV Middelburg.

Foto's: DP Sportfotografie