'T VELD - Op zaterdag 9 maart om 19.30 uur houdt Fanfare Samen Voorwaarts haar jaarlijkse Voorjaarsconcert in Dorpshuis Harmonie in ’t Veld. U kunt deze avond maar liefst naar drie orkesten luisteren: het Opleidingsorkest Junior Stars, Fanfare Samen Voorwaarts en het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest. Alledrie onder leiding van dirigent Lieuwe de Jong.


Het Opleidingsorkest Junior Stars start het programma. Zij brengen o.a. Chinaman in Paris en Cyclist in Moskou ten gehore.

Daarna is het de beurt aan Samen Voorwaarts. Een van de nummers die zij spelen is Fiefoerniek, een stuk dat ze cadeau kregen van hun oud lid Jan de Jong en zijn vrouw Corrie, ter gelegenheid van hun 40-jarig huwelijk in 1994. Het gaat, heel toepasselijk, over de liefde, liefde die alles overwint. Een belangrijke rol in het vertellen van het verhaal wordt gedaan door de bariton, het instrument dat door Jan bespeeld werd.

Ten slotte kunt u luisteren naar de talenten van het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest. Dit orkest is in 2005 opgericht en bestaat voor het grootste deel uit muzikanten tussen de 12 en 25 jaar uit de hele provincie Noord-Holland. Ook jeugdleden van Samen Voorwaarts zijn lid van dit orkest. Het is heel bijzonder dat onze leden Roxanne (hoorn) en Tessa (trompet) solo’s hebben in het stuk Highlights uit de Symphony no. 1 The Lord of the Rings.

We zien u graag op zaterdagavond 9 maart om 19.30 uur in Dorpshuis Harmonie in ‘t Veld! De toegang is gratis. In de pauze houden wij een loterij met mooie prijzen.

Meer informatie vindt u op onze website www.samenvoorwaarts.nl, onze facebookpagina www.facebook.com/samenvoorwaarts en op instagram @fanfare_samen_voorwaarts.