SCHAGEN - Tineke Schouten (69) schrijft zelf haar voorstellingen, werkt zonder regisseur, wordt de Koningin van de Typetjes genoemd en ontving een Oeuvreprijs voor haar werk!

Op uitnodiging van Kunst Verklaard vertelt Tineke onder meer over zaken als het zogenaamde maakproces van haar nieuwe shows. Wie kent ze niet? Typetjes als Lenie uit de Takkestraat, Beb Lachebek en de telefoniste van Meneer Eddy. Tineke, toert momenteel met haar 26ste theatervoorstelling, ’De Schouten schoenen aan’, langs de Nederlandse theaters.

In 2022 vierde zij haar 40 jarig podiumjubileum. Uit handen van haar gewaardeerde collega André van Duin ontving zij de Oeuvreprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Een bekroning van haar carrière en waardering voor haar grote bijdrage aan de Nederlandse podiumkunsten. Onder andere Youp van ’t Hek, Joop van den Ende en Freek de Jonge gingen haar voor.

Hoe gaat haar proces van bedenken van een titel, bepalen van een thema, schrijven van bijpassende liedjes en sketches in zijn werk. Hoe kom je tot een voorstelling die steeds weer aanslaat bij Tineke Schoutens publiek? Wat maakt haar uniek? Is het tijd om te stoppen? Wie is Tineke en de vrouw achter de zo herkenbare typetjes die zij speelt? Waarom zijn de mooie liedjes en de artiesten imitaties zo belangrijk voor haar?

Tineke Schouten vertelt honderduit, uit eigen werk!

Datum: maandag 11 maart 2024
Aanvang: 20.15 uur
Entree: 15,00
Jongeren t/m 18: 7,50