HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 26 februari om 15.30 uur zal het Prisma Strijktrio een bijzonder kaarslichtconcert verzorgen in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef.


Het Prisma Strijktrio bestaat uit:

Janneke van Prooijen – viool,

Elisabeth Smalt – altviool

Michiel Weidner - cello

La Muse Ménagère heet het programma. Een lieflijke suite (oorspronkelijk voor piano solo) van Darius Milhaud voor zijn vrouw Madeleine. Vol van emotie, van liefde en van warmte!

Maar: in 2012 werd de partner van Elisabeth ernstig ziek. Ze deed wat ze kon om zijn laatste levensfase zo zinvol en draaglijk mogelijk te maken. En hij verraste haar met La Mienne, het eerste deeltje van La Muse Ménagère, in een arrangement voor haar strijktrio, dat hij stiekem voor haar had gemaakt. In zijn laatste maanden volgden nog vijf andere delen. Later is het stuk afgemaakt door de broer van Janneke en de partner van Michiel, dus hun eigen muzen.

Het is een prachtige ode geworden aan Bob, haar partner, en aan alle Muses ménagères op de hele wereld!

Naast dit bijzondere stuk worden er o.a. ook vrolijke dansen gespeeld van George Enescu en een trio van Franz Schubert. En een deel van het programma is “à la carte”, waarbij de bezoekers kunnen kiezen wat er gespeeld gaat worden. Dit zorgt voor een aardige interactie met het publiek.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227 72 02 04. Ook voor aanvang van het concert in de kerk zijn nog kaarten verkrijgbaar.