HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk begint dit jaar met een heel bijzonder kroonconcert! Op zondag 26 januari om 15.30 uur worden de kaarsjes aangestoken in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef voor: Maria de Fátima , die met haar eigen combo de middag zal vullen met Portugese fado.


Fado is het Portugese levenslied. Ze geeft stem aan de gemoederen van het leven: verdriet, melancholie, blijheid, weemoed, maar ook de feeststemming. Als er één zangeres is die als geboren Portugese met haar prachtige zang de melancholie van de fado hartstochtelijk voelbaar kan maken, is het wel Maria de Fátima.

Als tien jarige begon Maria met zingen. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond ze al op het podium samen met Amália Rodriques. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. In 1981 vertrok ze naar Nederland en begon hier een carrière die nu al veertig jaar duurt. Zij wordt begeleid door haar eigen combo dat bestaat uit:

Rafaël Fraga – Portugese gitaar, Hans van Gelderen – klassieke gitaar en

Felix Hildenbrand – contrabas en zij laten u een onvergetelijke middag beleven, die u niet mag missen!

Kaarten voor dit concert zijn tot de vrijdag voor het concert te bestellen via de website www.dekroonconcerten.nl voor € 18.=. U krijgt dan antwoord via de e-mail. Na betaling krijgt u de kaarten per e-mail toegestuurd. Bestel de kaarten op tijd, want: vol = vol!

Als u niet over internet beschikt kunt u bestellen bij Gideon van Beek, tel: 0227 72 02 04. Of het nog proberen voor aanvang van het concert in de kerk. Kinderen tot12 jaar hebben gratis toegang, mits begeleid door een betalende volwassene.