HIPPOLYTUSHOEF - Een fantastisch kamermuziekensemble bestaande uit vijf jonge Spaanse musici zal zondag 29 januari om 15.30 uur in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef een concert verzorgen. Jong, gedreven en briljant zijn de musici van het Dianto Reed Quintet met: hobo, fagot, klarinet, basklarinet en saxofoon. Opgeleid aan Spaanse Conservatoria behaalden ze hun master aan het Conservatorium van Amsterdam.


Door vijf verschillende houtblaasinstrumenten te combineren weet het ensemble een uniek geluid te produceren en laat het de zaal zinderen van Spaans temperament. Alle muziek van o.a.Enrique Granados, Manuel de Falla, Isaac Albéniz, maar ook Robert Schumann, wordt uit het hoofd gespeeld , en met een bijzondere choreografie wordt niets aan het toeval overgelaten! Een feest om naar te kijken!

Ondanks hun korte bestaan is het Quintet beloond met een eerste prijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours en het Storioni Concours in 2021. Momenteel doet het Dianto Reed Quintet mee aan Dutch Classical Talent. Ze hebben een tour gemaakt t/m oktober; de finale is in mei 2023.

De Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jong klassiek talent uit Nederland.

Kaarten voor dit bijzondere concert kunt u voor € 17,50 (dit is inclusief een consumptie) bestellen via www.dekroonconcerten.nl. Ook voor aanvang van het concert zijn in de kerk kaarten te verkrijgen. Of per telefoon: 0227 720 204