SCHAGEN - ’De Wonderbaarlijke Reis van Fi’ is een komisch en indringend onderzoek naar vastzitten, overgave en de zoektocht naar jezelf opnieuw uitvinden.

De voorstelling wil een hart onder de riem steken van iedereen die de drempel naar iets nieuws en onbekends over wil, maar wie dat nog niet lukt.

Fi drinkt koffie. Ze zucht, puzzelt en kijkt naar buiten. Soms bekruip¬en haar gevoelens van overbodigheid, schuld, rusteloosheid of gemis. Dan breekt er chaos uit: een kakofonie van beelden en klanken dringt haar wereld binnen. Koste wat het kost herstelt Fi haar orde. Ze zet koffie, geeft de cactus water en kijkt naar de vogels.

Wanneer plots een schim uit het verleden binnen waait en Fi uitnodigt voor een nieuw avontuur, gaan alarmbellen af. Fi zet de hakken in het zand. Maar voor ze het weet, zijn ze toch samen vertrokken. Ze belanden van de ene in de andere wonderbaarlijke situatie. Oude beelden komen tot leven. Misverstanden stapelen zich op. Beiden worden flink op de proef gesteld. Als ze het avontuur echt aan willen gaan, moeten ze tot op het bot eerlijk zijn, tegen zichzelf en elkaar.

concept en spel:
Marjolein Baars en Doris Hochscheid
cello: Doris Hochscheid
animatie, vormgeving: Udo Prinsen
regie: Cézanne Tegelberg

Datum: zondag 12 mei 2024
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 15,00


www.michaelchekhov.nl