ANNA PAULOWNA - Op zondag 24 september aanstaande geeft Alkmaarse Big Band een live concert in de knusse Galerie van Elly Doolaard-Kroon in Anna Paulowna. Onder leiding van jazztrompettist, Gerard Kleijn, brengt het jazzorkest een concert met als thema “Singin’ And Swinging”.

Alkmaarse Big Band die volgend jaar 60 jaar bestaat, streeft naar hoogstaande kwaliteit en zoekt steeds naar originaliteit binnen de Big Band-traditie waardoor een uitdagend repertoire ontstaat dat verder gaat dan de standaard big band stukken. Zowel technisch als muzikaal durft dit orkest risico’s te nemen. Het spelen met dynamiek is onderdeel van deze uitdaging.

Ensembles zoals Count Basie, Quincy Jones en Thad Jones/Mel Lewis, hebben model gestaan voor Alkmaarse Big Band. Op het repertoire van de band staan de genres in de jazz: Swing, Blues, Funk, Latin, en Ballads. Maar ook Easy Listening en het “American Songbook” komen aan bod. Naast instrumentaal is er namelijk vocale inbreng door zangeres Jet Stam en orkestlid Jan Pereboom.

Het optreden van de Alkmaarse Big Band laat de muziek uit de zgn. “Swing Era” uit de vorige eeuw herleven.Tijdens het matinee op deze zondag wordt het publiek een bloemlezing voorgeschoteld uit het rijke repertoire van het orkest dat alweer bijna 60 jaar bestaat.

Het concert begint om 14.00 uur. Dus kom en geniet. Locatie: Galerie Doolaard, Middenweg 9-B, 1761 LD Anna Paulowna (www.keesdoolaard.com/concerten/)