BORNE - VZV moest in de uitwedstrijd tegen Borhave tot het uiterste gaan om de twee punten mee naar huis te kunnen nemen. Aanvankelijk zag het er naar uit dat het klasseverschil en de stand op de ranglijst voor de ploeg uit 't Veld geen probleem zou moeten zijn.

Het team van Rolf Schulte had in het eerste bedrijf steeds een voorsprong, VZV had halverwege de eerste helft een 6-8 voorsprong in handen door vier treffers van Lotte Prak, twee van Silvana Koppe, Florance Kos en Djazzmin Trabelsi waarna VZV met een time-out wat rust in de ploeg probeerde te brengen .Het lukte VZV de voorsprong uit te breiden naar 8-12 maar Borhave wilde zich tegen deze gedoodverfde favoriet niet zomaar gewonnen geven. Esma Staal kreeg een tijdstraf waarna Amber Zomerdijk met twee knappe reddingen de voorsprong in stand wist te houden. Uiteindelijk ging men met een 11-14 voorsprong rusten.

Borhave scoorde meteen na de pauze waarna VZV door doelpunten van Prak en Koppe na een paar minuten op 13-16 kwam te staan.Na deze voorsprong werd het spel slordiger en liet de anders zo hechte defensie onnodige steken vallen waardoor bij de thuisploeg het zelfvertrouwen groeide. Lisanne Kolken en Kim Molenaar kregen een twee minuten tijdstraf waarna Iris Hoekinga een strafworp uit het doel wist te ranselen. VZV herpakte zich en leek er geen vuiltje meer aan de lucht en had VZV bij een ruime 17-25 voorspong. Borhave stroopte de mouwen nog eens op en begon zowaar aan een inhaalrace waar de equipe van Rolf Schulte het antwoord schuldig moest blijven en men zich opeens geen raad meer wist. De zeker lijkende voorsprong glipte VZV al meer uit handen en na een time-out van VZV kwam Borhave weer helemaal terug in de wedstrijd. De thuisploeg scoorde vlak voor tijd zelfs de aansluitingstreffer 24-25. Het op de derde plaats staande favoriete team wankelde en leek zelfs het onderspit te moeten delven. Gelukkig pakten Lotte Prak en Esma Staal de draad weer op en bezorgden hun team alsnog de overwinning (25-27).