HEERHUGOWAARD - In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal, welke wekelijks door ons wordt gevolgd is Always Forward de winnaar van de eerste periode. De Hoornse ploeg won zelf met 3-1 van DZS en was daardoor niet meer afhankleijk van de concurrentie. Een van die concurrenten, De Foresters, ging in een enerverende pot, met 2-1 onderuit tegen SVW '27.

De derde zege op rij van de groen-zwarten uit Heerhugowaard was een collectieve. De ploeg van Miquel Tjong A Hung liet zich van zijn beste kant zien tegen het hoog geklasseerde De Foresters en kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong door een treffer van Mika van Oord. Doordat het hierna lang 1-0 bleef hing er een constante spanning rondom de wedstrijd die zich in een hoog tempo afspeelde en waar beide ploegen streden voor elke meter. Tien minuten voor tijd wist De Foresters toch gelijk te maken, maar in de 87e minuut viel de bal na een corner voor de voeten van Marlon Bornemann die de 2-1 tegen de touwen schoot.

De overwinning zorgde voor dolle vreugde na afloop en een trotse coach Tjong A Hung. "Dit is een jong team en niet altijd evenwichtig, maar als wij niet teveel op elkaar lopen te janken en gewoon met voetbal bezig zijn dan kunnen wij het iedere tegenstander moeilijk maken."

Always Forward pakte de eerste periodetitel door met 3-1 te winnen van DZS. Jan-Jaap Schaper, Stefan Schipper en Kevin van Gaasteren. Het eerste prijsje is meegenomen voor de ploeg van Rob van der Werff, al blijft directe promotie uiteraard het hoofddoel. Van de directe concurrenten van Always Forward verloor De Foresters dus. Wel waren er overwinningen voor Kolping Boys en Sint Adelbert (5e zege op rij).