REGIO – ZAP verzuimde afgelopen zondag om drie punten in te lopen op koploper De Zouaven. De ploeg uit Breezand verloor bij laagvlieger West Frisia. In de derde klasse wonnen Hollandia T en VIOS W, terwijl Kleine Sluis en Winkel een punt pakte.

West Frisia – ZAP 2-1
In Enkhuizen was ZAP op voorhand de favoriet, maar de ploeg ging onderuit. ‘We speelden een hele slechte eerste helft met weinig beleving’, aldus Nick Broersen. Via doelpunten van Chris Grooteman en Yunus Bacaksiz ging West Frisia halverwege met 2-0 aan de leiding.

‘In de tweede helft waren we sterker, maar kwamen we helaas maar tot één goal’, vervolgde Broersen. Een kwartier voor tijd tekende Bram Dekker voor de 2-1. ‘Volgende week moet het beter.’

Hugo Boys – Hollandia T 0-2
Hollandia T won bij Hugo Boys met 2-0. ‘In de eerste helft hadden we wind tegen. Dat was lastig voetballen, maar toch creëerden we een aantal kansen en verdedigend stond het goed’, zag coach Ronald de Rooij. Na de pauze maakte de gasten gebruik van de omstandigheden. Geert Wit zorgde met een afstandsschot voor de 0-1. 'Daarna zetten zij meer aanvallers erin, maar ze kregen weinig kansen.’ In de 86ste minuut besliste Thomas Driesse de wedstrijd.

VIOS W – Texel’94 4-1
VIOS W begon voortvarend tegen Texel’94. Ted Ooijevaar rondde beheerst af en bracht de gastheer zo aan de leiding. Maarten Blankendaal zorgde, nadat hij de doelman had verschalkt, voor de 2-0. Nog voor rust kwam Texel terug tot 2-1. ‘Na een bal die al uit was geweest, maar de scheidsrechter liet doorspelen’, aldus Blankendaal.

Na rust liep VIOS W rustig uit naar 4-1. Een prachtig afstandsschot van Igor Popovic vanaf dertig meter in de kruising betekende de 3-1, waarna Ted Ooijevaar nog tot scoren kwam.

Kleine Sluis – KGB 1-1
Voor de tweede week op rij stelde Kleine Sluis in de slotfase een punt veilig. Vijf minuten voor tijd tekende A-junior Helder van der Eng voor de 1-1. Daarmee had het de eerder opgelopen schade weggepoetst. In het eerste bedrijf kreeg KGB immers een penalty en moest Brett Rossen met rood inrukken. ‘We hebben twee punten tekort. We hadden bij rust al minimaal twee doelpunten voor moeten staan en na rust had je er ook zeker twee of drie moeten maken’, stelde coach Remy Zoer. ‘We creëerden heel veel, maar maakten het niet af. Ik moet wel zeggen dat ze ontzettend hard hebben gewerkt. Ze toonden inzet alleen waren ze ongelukkig in de afronding.’

Grasshoppers – Winkel 0-0
Gedurende de eerste helft waren Grasshoppers en Winkel aan elkaar gewaagd. ‘Waar we binnen het kwartier een tweetal (kop)mogelijkheden kregen’, zag Martijn Gootjes. De tweede helft was meer voor Grasshoppers zonder dat zij echt de overwinning verdienden.

‘We hebben als team keihard gewerkt en afgedwongen dat Nino Bosch met een aantal fantastische reddingen uitgroeide tot Man of de Match’, vervolgde de coach. ‘Op basis hiervan en het feit dat wij bewust en onnodig naar het kunstgras moesten uitwijken is dit een verdiend en afgedwongen punt.’