HOOGKARSPEL – Op de voorlaatste speeldag heeft ZAP in de strijd om de begeerde derde plek geen steek laten vallen. Op bezoek bij Spirit’30 won de ploeg van trainer/coach Hans de Koning na een matige eerste helft, 2-4.

Halverwege keek ZAP nog tegen een 2-1 achterstand aan. ‘De eerste helft was matig. Waarbij Spirit’30 verdiend met 2-1 voor stond’, zag de geblesaseerde Nick Broersen.

In Hoogkarspel wist ZAP de score via Stijn Buik nog te openen, maar nog voor de pauze had Spirit de achterstand omgebogen.

Na de pauze stond er een heel ander ZAP. ‘Toen waren we oppermachtig’, vervolgde Broersen. Door twee afstandsschoten en een vrije trap mocht Niels Spaans de bal meenemen. Zijn hattrick was voldoende voor de overwinning die de kansen op een ticket voor de nacompetitie levend houden.

In de laatste speelronde moet ZAP in eigen huis winnen van laagvlieger De Foresters. Tevens zal directe concurrent FC Den Helder thuis tegen Spartanen nog punten laten liggen.