DEURNINGEN - JuRo Unirek/VZV heeft in de uitwedstrijd tegen DSVD, een lastige tegenstander, een dik verdiende overwinning behaald.

De thuisploeg scoorde het eerste doelpunt maar Djazzmin Trabelsi antwoordde meteen met de gelijkmaker 1-1 en Lisa Vlug VZV op voorsprong bracht. DSVD liep hierna uit naar een 5-2 voorsprong waarop coach Rolf Schulte met een time-out het tij trachtte te keren. Amber Zomerdijk stopte eerst nog bekwaam een strafworp waarna VZV hun draai begon te vinden en Djazzmin Trabelsi met twee fraaie treffers en Jane Kramer joeg de aansluitingstreffer tegen de touwen joeg 6-5. Hierna miste de thuisploeg een penalty en zette de goed op dreef zijnde Lisa Vlug VZV voor het eerst op een 6-7 voorsprong. De coach van DSVD pakte nu een time-out en de thuisploeg nam zowaar weer een 8-7 voorsprong, maar niet voor lang. Lotte Prak maakte gelijk en Lisa Vlug en Florance Kos zelfs knap op een 8-11 voorsprong wist te zetten. DSVD nam vervolgens weer het initiatief en kwam weer terug tot 10-11 waarna Lotte Prak en weer Lisa Vlug de stand naar 10-13 brachten. Esma Staal scoorde de laatste VZV treffer voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters (12-14).

VZV kwam meteen na de pauze goed uit de startblokken. Kim Jimmink scoorde twee keer fraai uit een razend snelle break waarna Lisa Vlug dat kunststukje herhaalde en VZV op een riante 12-17 voorsprong zette. Lotte Prak maakte 14-18 en Kim Jimmink scoorde uit een snelle break 15-19. Toch gaf de thuisploeg zich nog zeker niet gewonnen en kwamen weer terug in de wedstrijd 18-20. Florance Kos, Lisa Vlug, en Kim Jimmink wederom uit een break vergrootte de marge naar vijf treffers, 18-23. De ploeg uit Deurningen bleef knokken voor een beter resultaat maar Lotte Prak, Kim Jimmink en Jane Kramer pareerden die dadendrang met fraaie treffers en dus bleef de voorsprong vijf doelpunten. DSVD scoorde met nog tien minuten op de klok 23-27 waarna VZV met een nieuwe time out orde op zaken stelde. Via Jane Kramer en een strafworp van Lisanne Kolken werd het 24-30 en was het duidelijk dat het team van Rolf Schulte een gewonnen wedstrijd speelde. Djazzmin Trabelsi en Jane Kramer maakten er nog 25-32 van waarna DSVD de laatste treffers in dit aantrekkelijk duel voor hun rekening mochten nemen (28-32)

Doelpunten: Lisa Vlug 6, Kim Jimmink 5, Jane Kramer 5, Djazzmin Trabelsi 4, Lotte Prak 3, Lisanne Kolken 3, Florance Kos 3,Lotte Prak 2, Esma Staal 1.

Aanstaande zaterdag 9 november is Handbal Venlo de tegenstander van JuRo Unirek/VZV in Sporthal ’t Zijveld. Aanvang 19.00 uur.