WIERINGERWERF - Het heeft even geduurd, maar sinds vanavond zijn de vrouwen van Winkel dan toch koploper in de 2e Klasse E. In Wieringerwerf werd de eerder gestaakte wedstrijd tegen DWOW uitgespeeld. In de resterende twaalf minuten kwam er geen verandering meer in de stand (0-1) waardoor Winkel de koppositie overneemt van De Kennemers.

De wedstrijd tegen DWOW werd op 31 maart gestaakt na een beenbreuk voor Winkel-speelster Janine Boersma. Winkel had in die wedstrijd kort voor rust een voorsprong genomen door een benutte vrije trap van Samantha Veldboer. Donderdagavond werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld door de ploeg van trainer/coach John Bijvoet.

Door de zege heeft Winkel nu een punt voorsprong op De Kennemers met zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld. Komende zondag 28 april kan Winkel dus verder uitlopen als men de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter WVC in winst weet om te zetten.