'T VELD - Het is de handbalsters van Juro Unirek/VZV niet gelukt om voor de tweede keer dit seizoen te winnen van Westfriesland SEW. De Noordhollandse derby in de Eredivisie was ditmaal een prooi voor de ploeg uit Nibbixwoud (23-28).


Opmerkelijk, want niet alleen had VZV, de nummer vier in de stand, een voorsprong van vijf punten op de provinciegenoot, maar tevens leek het bij SEW deze week voornamelijk over de randzaken te gaan. Zo werd woensdag bekend dat club en hoofdtrainer Arthur Langedijk na dit seiozen na drie jaar uit elkaar gaan. Donderdag kwam daar nog een verrassing overheen toen SEW Michael Vijverberg presenteerde als opvolger. de pas 25-jarige handblacoach is nu nog trainer van de A1 en Hoofd Oplidngen bij....jawel, VZV.

Invloed op de wedstrijd had het niet voor de ploeg van Langedijk, want hoewel VZV de rust inging met een nipte voorsprong (15-14) sloeg SEW na rust toe. Met name Danique Boonkamp (8 goals) en Isa op den Kelder (7) bleken op schot en het gaatje dat de gasten sloegen kwam VZV niet meer te boven (23-28).

Zaterdag komen beide plogen weer in actie, en wel in een verre uitwedstrijd. VZV gaat dan op bezoek bij Cabooter/Venlo, semn met VOC, de gedeelde koploper. SEW gaat naar het limburgse Beek om het laag geklasseerde BFC te bestrijden.