'T VELD - De handbalsters van VZV hebben zich zaterdagavond weer eens van hun beste kant laten zien door grootmacht Venlo op overtuigende wijze te kloppen. Het werd 31-26 voor de ploeg van trainer/coach Edwin Janssen.


En op die zege viel niets af te dingen, want behalve een slordige openingsfase waarin de limburgers een 1-4 voorsprong namen was VZV het resstant van de wedstrijd de bovenliggende partij. Mede dankzij vier treffers op rij van Pien van der Geest liep men eerst uit naar 9-6 en vervolgens naar een 16-12 ruststand.

Na de rust ging de thuisploeg gestaag door en nam zelfs even een voorsprong van negen treffers waar naast d eal genomende Van der Geest ook Isa Schop (7 treffers) en Esma Staal (6) een groot aandel hadden in de score. En ook verdedigend stond VZV als een huis en niet voor het eerst dit seizoen met een glansrol voor keepster Anne de Boer. De zege kwam dan ook geen moment in gevaar al kwam Venlo nog wel iets dichterbij. Na de laatste zoemer bij 31-26 kon er dan ook een klein feestje losbartsen in 't Veld.

VZV - Venlo 31-26 (16-12)

Doelpunten VZV: Schop 7, Van der Geest 6, Staal 6, Kruijer 4, Buter 3, Hölscher 3, Van den Hoek 1, Kolken 1.