'T VELD - Het EK Beach Handball voor de Dames A (senioren) en Dames U17 vindt deze zomer plaats in Stare Jablonki in Polen. Van 27 tot 30 juni 2019 speelt Dames U17 het Europees Kampioenschap en van 2 tot 7 juli is het de beurt aan Dames A. Ter voorbereiding op het EK Beach speelt Dames U17 nog op het EBT in Portugal.

Bondscoach Ard de Ruiter van de U17 heeft voor het EK de jeugdspeelster van Juro Unirek/VZV Merel de Jager, Meike Kruijer en de onlangs van Meervogels overgekomen Esmee van der Poorte uitgenodigd. Bondscoach Ronald Thijssen van de Dames heeft van Juro Unirek/VZV Lisanne Bakker, Anna Buter en Lynn Klesser uitgenodigd. Bij de laatste 23 zaten ook nog de speelsters Britt Stammes, Jenny Mooij en Iris Hoekenga. Zij zijn uitgenodigd om nog twee extra trainingen mee te maken. VZV is er bijzonder trots op dat onze speelsters onderdeel uitmaken van de definitieve selecties. Op het eigen toernooi zullen deze speelsters ook allemaal in actie komen.

NK Beach toer.
Diverse teams van VZV Beach handball zijn de afgelopen weken gestart met de kwalificaties voor het NK Beach handball in Biddinghuizen. Vorig jaar was er volop succes voor onze jeugd teams. De D1 behaalde op hun eerste NK een prachtige tweede plaats (zilver) De C1 werd Nederlands Kampioen net als de A1. De B1 behaalde knap een derde plek en ons combinatie team VZV B2/Niedorp B1 werd ook Nederlands Kampioen. Beach handball is een groeiende sport en de concurrentie wordt steeds groter. Zij zullen dan ook allemaal hard moeten trainen en goed hun best moeten doen op de toernooien om de successen van vorige jaren te evenaren. Inmiddels zijn de eerste NK punten al weer binnen gehaald.


VZV Beach handball toernooi 1 en 2 juni 2019.
Op 1 en 2 juni 2019 wordt in ’t Veld weer het grote Beach handball toernooi georganiseerd waarbij vanuit alle hoeken van het land teams zullen deelnemen en scheidsrechters worden ingevlogen. Dit belooft weer een spetterende spektakel te worden waarbij behalve de teams van VZV al weer veel deelnemende teams hebben ingeschreven. Het moet het hoogtepunt van het Beach seizoen gaan worden. Natuurlijk wordt alles rondom de velden weer in tropische sferen aangekleed, is er lekkere muziek en uiteraard zal ook de barbecue niet ontbreken. Zaterdag laten de jongste teams hun kunsten op de velden zien en zal er door het NHV een clinic worden gegeven voor jongens. De Strong Men Beach Handball Battle in ‘t Veld. Jongens van 10 t/m 14 jaar kunnen hier aan deelnemen en kennis maken met Beach Handball. Ook handballers mogen deelnemen. Je krijgt een gadget en kunt leuke prijzen winnen! Voor inschrijven en info https://handbalhelden.nl/battles/

Op zondag zijn dan de B-teams, de A-teams en de senioren aan de beurt.


Beach handball, de zomerse zandversie van handbal is een spectaculaire sport. Er worden twee helften of sets gespeeld van ieder 10 minuten. Iedere set heeft een winnaar nodig. Bij gelijk spel na een set wordt er beslist via een Golden goal. Het team bestaat uit 3 spelers en 1 keeper. In principe wordt de aanval en verdediging continue gewisseld. Een doelpunt is 1 punt maar een spectaculair doelpunt in de vorm van een pirouette of een vlieger telt voor 2 punten. Ook het doelpunt van de keeper of meespelende keeper (specialist) is 2 punten waard en ook een 6-meterworp ofwel penalty levert 2 punten op. Na een gelijk spel in sets wordt er een beslissing van de wedstrijd geforceerd in de vorm van shoot-outs. Dit is een penalty reeks. Zeker een aanrader om eens naar het Beach handball toernooi te komen kijken. Wat dat betreft ziet het er bovendien naar uit dat het een prachtig zonnig weekend gaat worden.


Sponsoren:

Uiteraard zou er helemaal niets kunnen geboren zonder de sponsoren.
VZV Beach wordt gesponsord door:


Kroon Kilmaattechniek

Jimmink Kolhorn

Toes Montage

Van de Giesen Makelaars

Dakdekkersbedrijf Konrad Roof Technology

De Jager Scooters

Bejo Zaden

Idema Administratie en Advies

Triflor

Palingrokerij Vlug

Installatiebedrijf Oud

Erik Blom Timmerwerken

Leegwater Transport

TennisbAlie.nl

Boekel Transport

Borst Bedden

Autobedrijf v.d. Stoop & Kruijer

Garage Kramer

Ten Boekel en Bakker

Horeca Advies Partners

Straalbedrijf Kuilboer

Bakkerij Beemsterboer

Broersen Keurslager

Jumbo Supermarkten

Studio Altijd Jong Grafisch Ontwerp + Websites

MATE

De Logokompanie