KWINTSHEUL - VZV heeft zich zaterdagavond op sportieve wijze gerevancheerd voor de nederlaag die het eerder dit seizoen leed tegen Quintus (30-33). In Kwintsheul was het ditmaal de ploeg uit 't Veld die met drie doelpunten verschil won (28-31).


De strijd om de derde plaats in de Eredivisie werd wederom een spannende waarin Quintus in de eerste helft een gat van drie doelpunten wist te slaan, maar de gasten van trainer/coach Edwin Janssen sterk terugkwamen met een 18-18 rutstand tot gevolg.

VZV wist die sterke fase na de rust door te trekken en mede door treffers van Meike Kruiijer en Anna Buter liep men zelfs vijf punten uit naar 19-24. Quintus, de ploeg van voormalig VZV-coach Rolf Schulte, weigerde echte te capituleren en kwam toch weer sterk terug, zelfs tot op één punt. In de slotfase besliste de schotkracht van de sterk spelende Lisa Hölscher uiteindelijk het duel: 28-31.

Door de zege heeft VZV de derde plaats nu steviger in handen en die status wil men komende zaterdag behouden in de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf in de stand, VELO.