'T VELD - VZV is nog niet helemaal zeker van de derde plaats in de eredivisie handbal. De ploeg van trainer Edwin Janssen had daarin zaterdagavond goede zaken kunnen doen, maar in eigen huis werd er met 31-33 verloren van de nummer vier VELO.


Hoewel VZV eerder dit seizoen nog won in Wateringen bleek VELO het spelletje in 't Veld net even slimmer te spelen dan de jonge VZV ploeg. Daar was wel een duidelijk lichtpuntje in de persoon van Esma Staal die zich na twee jaar blessureleed weer eens aan het eigen publiek kon laten zien. Dat deed zij overigens met verve want met zeven goals werd zij deze avond topscorer bij VZV. Genoeg voor een zege was het niet want eigenlijk liep de thuisploeg voortdurend achter de feiten aan nadat VELO vanaf 3-3 afstand nam en met 11-16 de rust inging.

Na de rust rechtte VZV de rug en kwam het ijzersterk terug en zelfs op gelijke hoogte bij 19-19. Doordrukken kon de thuisploeg echter niet. VELO had in keepster Femke Erkens een vaar uitblinksters en daarnaast had VZV moeite met de schotkracht van Carmen Riepe. Onder de bezielende aanvoering van Jane Kramer bleef VZV in de wedstrijd tot 30-30, maar waar men hoopte op een puntje gaf VELO in de slotfase nog eenmaal gas: 31-33.

Topscorers VZV: Staal (7), Van der Geest (5), Kolken (5), Buter (3), Van der Kroon (3), Kruijer (3), Van Splunter (3), Van den Hoek (1), Kramer (1).