'T VELD - VZV heeft in een niet al te beste wedstrijd door een 5-3 overwinning op Callantsoog promotie naar de 4e klasse afgedwongen.


VZV nam al snel een 1-0 voorsprong door Kjel Blokker en leek na de 2-0 door Luke Burger op rozen te zitten, maar kreeg vlak voor rust de 2-1 te verwerken en ook nog bijna de gelijkmaker om hun oren.
Het tweede bedrijf was nog nauwelijks aan de gang of Callantsoog scoorde nu wel de gelijkmaker na een serie misverstanden in de verdediging van de thuisploeg.
Het was Mike Leegwater die VZV toch weer op een 3-2 voorsprong wist te zetten en het team van de afscheidnemende trainer Jochem Droog weer wat lucht bezorgde.
Luuk Burger en Mike Leegwater stelde hierna orde op zaken en vergrote de voorsprong zelfs tot 5-2.
Callantsoog scoorde in de slotfase nog wel tegen maar de overwinning was binnen, zodat de slechte competitie start met een andere technische staf werd omgezet in een rechtstreekse promotie naar de 4e klasse.
Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap groot en werd de selectie in de bloemetjes gezet voor dit toch wel ietwat onverwachte resultaat
Na afloop werd er in de kantine van Sportpark De Kogge met muziek van Paul Vlaar een feestje gevierd en afscheid genomen van voorzitter Piet Ligthart, trainer Jochen Droog en speler Mike Leegwater.
Wanneer VZV met al z’n jeugdige talenten het vertoonde spel van de laatste wedstrijden kan voortzetten moet handhaving zeker tot de mogelijkheden behoren.