HEERHUGOWAARD - De handbaldames van JuRo Unirek VZV 2 zijn zaterdagavond officieus kampioen geworden van de hoofdklasse door KSV in eigen huis met 18-35 te verslaan. De eclatante zege blijkt een bekroning op een droomseizoen.

'Het is echt een droomseizoen', sprak een gelukkige coach Ard de Ruiter na afloop. 'We hebben deze competitie slechts twee misstapjes gemaakt, maar dat kan in deze poule. Voor de rest waren wij oppermachtig en een terechte kampioen. Ik ben vooral heel blij voor die meiden die er echt voor gingen vanavond en vanaf het eerste fluitsignaal scherp en gefocust waren.'

Hoewel nog niet officieel kampioen want U.S. zou in theorie in punten gelijk kunnen komen, maar gezien het feit dat zowel het doelsaldo ruimschoots in het voordeel van VZV is en de ploeg over twee weken thuis speelt tegen het laag geklasseerde VVW leek een feestje alvast op z'n plaats. Om dat ongetwijfeld dan in 't Veld voort te zetten.

De scherpte en focus waar De Ruiter het over had was inderdaad direct aanwezig en voordat KSV goed en wel wist dat men begonnen was stond VZV al op een 0-5 voorsprong en viel de ene naar de andere fraaie goal. Toen bij rust reeds de stand van 5-17 was bereikt wist men dat het niet meer stuk kon, zelfs nadat bekend werd dat U.S. met 30-32 bij Cometas had gewonnen.

In de tweede helft komen daar nog achttien treffers overheen al biedt KSV nu iets meer tegenstand met een 18-35 eindstand tot gevolg, en is er na het laatste fluitsignaal een kleine vreugdeuitbarsting bij VZV. Daartussen staat De Ruiter te genieten en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. 'Ik ben er van overtuigd dat we ook in de 2e Divisie goed gaan meedraaien. Dit is zo'n goede groep en daarachter staan er ook alweer talenten te popelen om bij de selectie aan te sluiten, Het feit dat wij Geel Zwart, ZAP en Volendam uitschakelen in de beker zegt wat dat betreft ook genoeg. Wij gaan zeker van ons laten horen op dat niveau.'

KSV DS1 - VZV DS2 18-35 (5-17)

Doelpunten VZV: Anniek Bruin (7), Carmen van de Kroon, Roos de Vries (ieder 4), Pien Groenveld, Djoni van Hilten, Krissy Hogervorst, Jet Jimmink (ieder 3), Zoé de Bruijne, Tessa Fijnheer, Floor Groenveld (ieder 2), Albertine Abube, Renee Kolken (ieder 1)

Foto's: DP Sportfotografie