HIPPOLYTHUSHOEF - Terwijl in het nieuws vaak te lezen is dat leden bij verenigingen niet kunnen voetballen, draait het bij v.v. Succes op volle toeren. Ook bij deze club ligt de competitie stil en worden de inkomsten uit onder andere de kantine gemist, maar voor de leden worden er volop activiteiten georganiseerd. Op 12 december staat er bij Succes het voetgolftoernooi op het programma.

Activiteiten in corona tijd
Succes heeft al heel wat alternatieven voor het competitievoetbal georganiseerd. Een kleine greep uit de activiteiten van de laatste tijd: clinics, mixtoernooien, training onder leiding van de hoofdtrainer en circuittrainingen.

“Wat ik echt heel leuk vond, was de Sint-Maarten training”, zegt Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie). “Omdat de jeugd niet langs de deuren mocht, hebben wij een training georganiseerd waarbij de lampion meegenomen mocht worden. Uiteraard hadden we na het zingen ook snoep.”

“Wij willen dat de jeugd op Wieringen kan genieten van lekker buiten sporten”, vult Patrick Mulder (voorzitter) aan. “Dat is goed voor lichaam en geest, je leest immers al genoeg over sombere jeugd die aldoor maar op hun slaapkamer zit.”

Voetgolf in plaats van oliebollen toernooi
Traditioneel sluit Succes het jaar af met het Oliebollentoernooi. Tijdens dit toernooi voetbalt jong en oud samen in de sportzaal en zijn er de hele dag in de kantine oliebollen om op te eten. Maar door de huidige maatregelen mogen er niet zoveel mensen tegelijk samen komen en is de kantine gesloten.

Daarom is nu gekozen voor een voetgolftoernooi als corona bestendig alternatief. De verschillende teams beginnen op verschillende tijden en ook binnen het team zijn er verschillende starttijden. Hierdoor zijn niet te veel mensen op het complex en kan iedereen voldoende afstand houden.

“Voor wat betreft de senioren zijn wij erg benieuwd”, zegt het bestuur met een lach, “wie er beter is in voetgolf. De ervaren spelers uit de restgroep die de wedstrijden niet op conditie spelen, maar op techniek of de selectiespelers die door zijn blijven trainen. We hebben hoge verwachtingen van het vierde en het vijfde.”

“Van de junioren weten we dat we veel getalenteerde spelers hebben”, zegt Ron de Haan (coördinator junioren). “Het gaat leuk worden om te zien hoe de jeugd voetgolf gaat invullen.”

Meer informatie
In het artikel over het voetgolftoernooi op de website van Succes (www.vvsucces.com) staat meer informatie zoals starttijden en spelregels. En uiteraard ook over de 9 verschillende holes zoals de startplek, de baan en de lengte. Het belooft in ieder geval wederom een geslaagde dag te worden.

Challenge tijdens de winterstop
Ook tijdens de winterstop zit Succes niet stil. Hou bijvoorbeeld de website in de gaten voor de challenge. Deze challenge is uiteraard voor alle leden meedoen. Wanneer je geen lid ben maar wel op Wieringen woon dan mag je ook meedoen.

Weer voetballen na de winterstop
“Wij zijn blij dat alle activiteiten zo goed worden ontvangen door de leden”, zegt Remco Hagedoorn (vice-voorzitter). “Maar uiteraard willen ook wij dat het weer terug naar normaal gaat. Je zit immers op voetbal om tegen andere teams te voetballen. Op onze website staat de routekaart van de KNVB waarin staat aangegeven wanneer er weer competitievoetbal zal zijn.”

Wil je ook weer eens wat anders doen dan thuis zitten en ook nu lekker in de buitenlucht sporten? Meld je dan aan bij via de website www.vvsucces.com. Voor informatie mail info@vvsucces.com.