WARMENHUIZEN - Het belooft een razend spannende ontknoping te worden in de 2e klasse A waar VIOS W in ieder geval sinds donderdagavond, en tot komende zondag, de nieuwe koploper is. De ploeg van trainer Jurg Bosman won met 4-0 van ZAP en stak daarbij concurrent Vitesse '22 voorbij op de ranglijst.

Anders dan de stand doet vermoeden was het zeker geen simpele overwinning voor de Warmenhuizer formatie. Breekpunt in de wedstrijd was een rode kaart van ZAP-er Fabian Raap na een vermeende overtreding op Kai Botman. Dit gebeurde kort voor rust vlak nadat Boris van den Berg de score had geopend voor de thuisploeg. Daarvoor had ZAP met een bal op de paal van rens Langelaan de grootste kans van de wedstrijd gehad.

Met elf tegen tien liep VIOS in de tweede helft uit naar een ruime zege. Kort na de rust zorgde Bob Tesselaar voor de 2-0, in de slotfase gevolgd door doelpunten van Ber Meulemans en Kai Botman die een strafschop raak mikte.

VIOS heeft nu drie punten voorsprong op Vitesse '22 dat wel een wedstrijd tegoed heeft en een beter doelsaldo. Ook HSV ligt op zes punten, met een duel tegoed nog op het vinkentouw. Komende zondag treffen HSV en VIOS elkaar in Heiloo.