BARCELONA - JuRo Unirek/VZV heeft in de uitwedstrijd tegen het Spaanse Granollers het onderspit moeten delven, het werd 36-30 waardoor aan het Europese avontuur van VZV een einde is gekomen.

Het team van Rolf Schulte hield in de beginfase aardig stand tegen hun Spaanse opponent, vooral Djazzmin Trabelsi wist de ook nu weer voortreffelijk keepende Nicole Wiggers diverse keren subliem te passeren. Na 10 minuten was de stand nog steeds in evenwicht 7-7, waarna Granollers een strafworp mocht nemen die door VZV goalie Amber Zomerdijk voortreffelijk uit haar doel werd geranseld. Halverwege de eerste helft nam de tegenstander een 11-8 voorsprong, Esma Staal en Kim Molenaar zorgden nog voor de 12-10 maar door een benutte strafworp werd het meteen weer 13-10. VZV coach Rolf Schulte nam een time-out om de nodige aanwijzingen te geven, Kim Jimmink scoorde 14-11 helaas werd er een strafworp door VZV gemist waarna Lisa Vlug met een tijdstraf naar de bank moest. Met nog 5 minuten te gaan was de stand 16-11 waarna Lisa Vlug en Dominique Koppe de achterstand nog verkleinden naar 16-13 waarna er een time-out voor Granollers volgde. De achterstand werd hierna weer 5 treffers maar de razend snelle Lisa Vlug pegelde de laatst treffer voor het rustsignaal nog tegen de touwen. Ruststand 18-14.

VZV kwam na een goede peptalk voortvarend uit de kleedkamer en net als in de thuiswedstrijd woensdag tegen Borhave nam VZV na de thee het heft in handen.Binnen 5 minuten had VZV de achterstand weer ongedaan gemaakt door treffers van Kim Molenaar, Djazzmim Trabelsi en de het op haar heupen gekregen Lisanne Kolken die 4 keer raak wist te schieten 20-20, en lag de wedstrijd meteen weer helemaal open. Althans dat dacht ook de groep weer meegereisde luidruchtige supportersschare van VZV. Na 10 minuten stond er een 24- 20 achterstand op het score bord en was Rolf Schulte genoodzaakt om middels een time-out de zaak weer op de rails proberen te krijgen. Tevergeefs, na 20 minuten was de achterstand opgelopen naar 30-24 alleen Djazzmin Trabelsi, Jane Kramer en Lisa Vlug wisten de Spaanse keepster nog te passeren. Het was duidelijk VZV speelde een verloren wedstrijd al verrichte Amber Zomerdijk nog een aantal prima reddingen en scoorde Dominique Koppe nog wel 2 treffers en benutte Esma Staal nog een strafworp. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 32-27 en was het helemaal duidelijk dat het sprookje ten einde was .Het team van VZV heeft gevochten voor een goed resultaat maar moest uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in de Spanjaarden die doorgaan naar de volgende ronde om de EMF bokaal. Eindstand 36-30.

Doelpunten: Djazzmin Trabelsi 7, Dominique. Koppe 4, Lisa Vlug 4, Lisanne Kolken 4, Kim Molenaar 3, Esma Staal 2, Lotte Prak 2, Florance Kos 1, Jane Kramer 1, Kim Jimmink 1, Silvana Koppe 1.