HIPPOLYTUSHOEF - Na de coronapandemie is er meer waardering voor het verenigingsleven dan ooit. Waar veel gemopper is over de individualisering, willen juist meer mensen samen sporten en samenwerken voor de vereniging. Dit is toe te schrijven aan loyaliteit, maar ook aan de herontdekking van het verenigingsleven. Maar wat is dat nu eigenlijk, dat verenigingsleven, met die eigen unieke sfeer, opgebouwd uit vrijwilligerswerk en clubliefde?

Voetbalvereniging Succes
Voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef is één van de grootste verenigingen in de gemeente Hollands Kroon. Deze vereniging heeft zich tot doel gesteld een verbindende rol te spelen voor alle mensen in de omgeving van Hippolytushoef. Dit doel beperkt zich niet slechts tot de leden en iedereen die Succes een warm hart toedraagt, zoals het publiek en vrijwilligers. Ook inwoners die niets met voetbal hebben behoren tot die groep. De voorbeelden van deze verbindende rol, zijn niet moeilijk te vinden.

Avondvierdaagse
Afgelopen week werd de Avondvierdaagse gelopen op Wieringen. Een geweldig evenement georganiseerd door de Soroptimistclub Wieringerland. Gedurende deze vier dagen stelde Succes het sportcomplex beschikbaar voor de deelnemers aan de Avondvierdaagse. De kantine werd gebruikt voor de inschrijvingen en op het A-veld vonden de huldigingen plaats.

Kampeerweekend
Al tijdens de prijsuitreiking van de Avondvierdaagse werd begonnen met het opbouwen van het jeugdkamp: een groot evenement voor de jeugd van Hippolytushoef. Zaterdag waren er allerlei activiteiten voor de jonge leden van Succes, variërend van voetballen tot waterspelen en luchtkussens. ‘s Avonds ging de pret gewoon door met een feest in de kantine en slapen op het trainingsveld. Hulde aan de vrijwilligers die dit weekend mogelijk hebben gemaakt, want dit zijn herinneringen voor het leven!

Zondagmiddag
Niet alleen de jeugd was te vinden op het voetbalveld dit weekend. Samen met de twee junioren teams boven de 18-jaar heeft Succes negen elftallen die op zondag spelen. En of er nou gestreden wordt voor het resultaat of de gezelligheid de boventoon voert, de teamgenoten delen lief en leed en het publiek staat op elk niveau met een grote glimlach langs kant.

Afgelopen zondagmiddag was de afsluiting van het reguliere voetbalprogramma. Met zeven thuiswedstrijden en de daarbij behorende Succes-spelers, tegenstanders en publiek betekent dat al snel weer honderden mensen in ‘ons theater aan de Belterlaan’. Ter ere van het einde van het seizoen zorgde de huiszanger van v.v. Succes voor het muzikale entertainment en vanaf 20.00 uur begon de afterparty bij café Arlette.

Al met een al een week met plezier en clubliefde voor jong en oud.

Supervrijwilligers
Een vereniging als Succes draaiende houden is alleen mogelijk dankzij de inzet van onze supervrijwilligers met hun wekelijkse activiteiten. Maandag begint de schoonmaakploeg om het complex weer op orde te maken, op dinsdag en woensdag gaan de onderhoudsploeg en de maaiploeg aan de slag en op donderdag komt de lijnenploeg in actie. In de avonden vergaderen alle commissies om er zeker van te zijn dat alles op rolletjes loopt. En laten we ook niet de mensen vergeten die de indelingen maken voor de terreindienst, de scheidsrechters, de kantinedienst en ga zo maar door.

Hippo feestweek
Uiteraard is v.v. Succes niet de enige vereniging die een verbindende rol speelt op Wieringen. Aankomende donderdag begint de Hippo feestweek. Rijvereniging de Wironruiters organiseert op Hemelvaartsdag traditiegetrouw het ringsteken. Vol enthousiasme is er met man en macht gewerkt aan de wederopbouw van het evenement na gedwongen afwezigheid als gevolg van de coronamaatregelen.

Ook dit evenement wordt gedragen door vrijwilligers die staan te trappelen om er samen met de deelnemers en het publiek een mooie middag van de maken. De traditie van het ringsteken gaat al jaren terug: destijds in handen van de landelijke vereniging “Vrienden van het aangespannen paard”, maar nu georganiseerd door de plaatselijke vereniging de Wironruiters. Daarmee dragen zij hun steentje bij aan de gemeenschap en geven ze glans aan de lokale cultuur.

Hollands Kroonse Spelen
Op 9 juli is het Wieringer deel van de Hollands Kroonse Spelen op het complex van v.v. Succes. Met dit sportevenement komen alle (sport)verenigingen, gezondheidsinstellingen en ondernemers samen op vier centrale plekken in de gemeente. De Hollands Kroonse Spelen is er namelijk voor u: alle inwoners van Hollands Kroon.

Oproep aan de gemeente
Het verenigingsleven geeft glans aan de gemeente. Het verbindt mensen en elke euro die wordt geïnvesteerd betaalt zich meer dan terug aan sociale, mentale en lichamelijke gezondheid. Daarom is het van belang dat de gemeente blijft investeren in deze verenigingen.

Mocht je lid willen worden of meer informatie willen, stuur dan gerust een mail naar info@vvsucces.com.