BREEZAND - In de 1e Divisie handbal heeft ZAP de tweede zege van het seizoen weten te boeken. De ploeg van coach Ronald van de Kamp wist zonder groots te spelen te winnen van het nog ongeslagen Fortissimo.

Na de nederlaag tegen PSV stond ZAP vooral verdedigend sterk te spelen en gaf in de eerste helft nauwelijks kansen weg of anders was daar wel de goed keepende Tessa Oele. ZAP liep zelfs uit naar een voorsprong van zeven doelpunten, maar bij de rust hadden de gasten alweer iets terug gedaan: 10-6.

Die voorsprong hield de thuisploeg in de tweede helft gecontroleerd vast mede door enkele benutte strafworpen van de teruggekeerde Riekie Singer. De 19-14 eindstand was dan ook een terechte, en moet in ieder geval wat vertrouwen geven als men komende zaterdag bij koploper Kwiek op bezoek gaat.