BREEZAND/HEILOO - Bij de start van de competitie in de tweede klasse hebben Kleine Sluis en ZAP direct hun visitekaartje afgegeven. ZAP was de sterkste in de derby tegen FC Den Helder terwijl Kleine Sluis een glansrijke zege behaalde bij HSV in Heiloo.

Promovendus Kleine Sluis liet zich van zijn beste kant zien in Heiloo en was oppermachtig. Geert Weel was met drie treffers de grote man bij de ploeg van trainer André Rijnders. Zijn eerste twee treffers maakte Weel al in de eerste helft en het was een wonder dat de ploeg niet vaker scoorde gezien het krachtsverschil. Nu mocht HSV door een treffer van Wagenaar toch nog hopen, maar deze hoop werd na de rust de grond ingeboord door opnieuw Weel en Jeroen Woutering. Houtenbos wist namens HSV de eindstand op 3-4 te bepalen, maar dat deed geen afbreuk aan de terechte zege voor Kleine Sluis.

Hoewel ZAP met de rust tegen een 0-1 achterstand aan keek wist het tegen FC Den Helder toch een verdiende zege binnen te slepen. Het doelpunt van Kenny Gerssen werd teniet gedaan door een prachtige treffer van Freek Vrenegoor. De van Flevo overgekomen aanvaller kroonde zich tot uitblinker, maar moest ook vroegtijdig uitvallen met een opgezwollen enkel. Een tegenvaller, maar ZAP kreeg wel wat het verdiende. De ploeg miste weliswaar een handvol kansen, maar zag opgelucht hoe Marvin La croes de verdiende winnende goal maakte na defensief geklungel aan Helderse kant: 2-1.