REGIO – Tweedeklasser ZAP keerde met een punt terug uit Heerhugowaard. Een klasse lager is Kleine Sluis weer een stap dichter bij de titel en won Hollandia T in eigen huis van Winkel.

SVW’27 – ZAP 1-1
ZAP moest bij SVW’27 genoegen nemen met een punt. ‘In de eerste helft waren we velen malen beter, alleen kregen we geen grote kansen’, zag Nick Broersen vanaf de kant. De gastheer slaagde er eveneens niet in om de score te openen.

Na de pauze begon SVW’27 sterker en kreeg het ook enkele kansen. De Polderse ploeg pakte het weliswaar weer op, maar de Heerhugowaarders openden de score. ‘Dat was een doelpunt wat nooit een doelpunt had mogen zijn’, oordeelde Broersen. Er was twijfel of de bal wel over de lijn zou zijn geweest. De scheidsrechter wees naar de stip. Robin Schouwvlieger wist in het restant nog een punt te redden door, na een handsbal, de toegekende strafschop te benutten.

In de jacht op een plek in de nacompetitie wachten er voor ZAP vanaf 12 mei nog drie interessante competitiewedstrijden. Met slechts één punt achterstand op nummer drie FC Den Helder zijn de kansen nog volop aanwezig, mits er geen lager geklasseerde ploeg met de periodetitel aan de haal gaat.

Kleine Sluis – Westfriezen 2-0
Als Kleine Sluis komend weekend de 0-2 voorsprong in de resterende 45 minuten die moeten worden uitgespeeld bij Texel met succes weet te verdedigen is de titel in de Derde Klasse A een feit. Coach Remy Zoer wil niet op de zaken vooruitlopen, maar beaamt dat zijn ploeg dichtbij is.

Afgelopen zondag werd een reuze stap gezet richting de prijs. Niet in de laatste plaats omdat de concurrent VIOS W dit paasweekend tweemaal verloor. Kleine Sluis won zelf in eigen huis van Westfriezen. ‘In de eerste helft was het gelijkwaardig, het had ook zomaar 0-,1 of 0-2 voor hun kunnen staan’, zei Remy Zoer. Dankzij Bart Weel was het echter de thuisploeg die met een voorsprong kon rusten. Na de pauze verdubbelde Geert Weel de voorsprong. ‘Na rust waren wij wel de bovenliggende partij, maar dat was meer omdat hun ruimtes lieten liggen.’ En zo is de formatie van Zoer nog 45 minuten verwijderd van de prijs.’

Hollandia T – Winkel 2-1
Hollandia T kan met een grote glimlach terugkijken op het paasweekend. Zaterdag werd er al gewonnen van VIOS W en afgelopen maandag volgde de 2-1 zege tegen Winkel. Nadat Jordy Bakkum de gastheer zeven minuten voor rust op voorsprong had gebracht tekende Thomas Driesse vijf minuten na rust voor de 2-0. ‘Daarna kregen we veel mogelijkheden om de score uit te breiden. Aan het einde van de wedstrijd hadden we weinig kracht meer’, aldus Ronald de Rooij.

De slotfase werd door de aansluitingstreffer van Thijs Visser nog even benauwd voor Hollandia T. ‘Echter was de overwinning dik verdiend’, stelde Martijn Gootjes. ‘Ik heb het “gif” in ons spel gemist van de laatste weken. Voor Winkel is dat een must om tot resultaat te komen. ‘Wij zullen terug moeten naar de strijd van de afgelopen drie wedstrijden om de nacompetitie te ontlopen. Met de directe concurrentie nog op het programma is alles nog steeds mogelijk, al zullen we dan wel uit een ander vaatje moeten tappen.’