KOOG AAN DE ZAAN - De vrouwen van Winkel kunnen volgende week in eigen huis met een rechtstreeks duel tegen de nummer twee, De Kennemers, de titel van de 2e Klasse E opeisen. Dat is de conclusie nadat de ploeg van trainer John Bijvoet zondagmiddag met 0-2 wist te winnen van KFC.

Het was een enerverende wedstrijd in Koog aan de Zaan waar beide ploegen er kort op zaten met soms felle duels. Winkel kreeg kansen via Simone Koopman en Noortje Verschuur, maar kroop na een half uur ook door het oog van de naald toen de KFC-spits op de paal mikte. Op slag van rust kwam Winkel toch op voorsprong toen Verschuur werd weggestuurd door Samantha Veldboer en koelbloedig afrondde.

Trainer Bijvoet waarschuwde in de rust voor de snelle KFC-aanvallers en gaf Madeleine Stoop de opdracht om vooral achter de verdediging te blijven spelen. Die verdediging bleef alert in de tweede helft en de wedstrijd werd na een uur spelen beslist door opnieuw een goal van Noortje Verschuur. Zij werd de diepte ingestuurd na een goede vrije trap van aanvoerster Madelon Swart en wist met haar "houten" linkerbeen de 0-2 te maken. KFC was in het laatste half uur vervolgens niet meer bij machte om het keepster Pascha Groot nog moeilijk te maken.

Door de zege behoudt Winkel vier punten voorsprong op De Kennemers die dus volgende week de tegenstander is.
'En dus mogen we proberen om het volgende week in eigen huis af te maken', sprak elftalleidster Marijne Euser na afloop. 'Heel spannend allemaal. We moeten winnen omdat ook WSV '30 met vijf punten achterstand nog kans heeft.' Mocht het onverhoopt niet lukken dan heeft Winkel een week later nog een kans uit bij SV Hillegom. 'Maar we pakken de titel natuurlijk het liefst in eigen huis.'