WIERINGEN - Wie beter dan de fietsliefhebber kan de eerste Doortraproute over Wieringen testen? Precies… Daarom roept Team Sportservice alle fietsers op om de route te fietsen en er commentaar op te leveren.

Freek de Kort van Team Sportservice woont op Wieringen. “Ons eiland is een prachtig, glooiend gebied dat bij uitstek geschikt is voor fietsers. Maar een fietsroute mag pas de titel Doortraproute voeren als deze door en door onder de loep genomen is door onze doelgroep: de 55-plusser die van fietsen houdt. Daarom hebben we hun mening keihard nodig. Zo maken we de Doortraproute mooier, leuker én… het allerbelangrijkst: veiliger.”

Veilig fietsen tot je honderdste
Hoe kunnen mensen helpen? Door de route te testen. “Fiets-em en zeg ons wat goed, minder goed of misschien slecht is. Je helpt ons - en jezelf - een stukje verder in onze missie: veilig fietsen tot je honderdste.”

Bankjes en gevaarlijke situaties
De route is zo’n 25 kilometer lang. Op de routekaart staan ook bankjes om even op te laden en gevaarlijke situaties. “Maar het kan natuurlijk best zijn dat er fietsers zijn die nog andere onveilige plekken tegenkomen. Dat horen we dan heel graag, want Doortrappen gaat vooral om veilig fietsen. En dat zo lang mogelijk”, aldus de buurtsportcoach.

Download de route
De routekaart en beschrijving zijn te vinden op de website van Team Sportservice: https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/nieuws/test-onze-tweede-doortrappenroute-ditmaal-over-wieringen/

Deze is te downloaden. Op deze pagina is ook het enquêteformulier te vinden.
Meer weten? Neem contact op met Freek de Kort via fdekort@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 0224-214774.