HIPPOLYTUSHOEF - Het competitievoetbal ligt stil door corona en de winterstop is aanstaande. Maar v.v. Succes uit Hippolytushoef is achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor het volgend seizoen. Gesprekken met alle (jeugd-) trainers zijn gaande en hoofdtrainer Wouter Rood heeft bijgetekend voor seizoen 2021-2022.

Contract verlengen
Wouter Rood is geen nieuw gezicht meer in Hippolytushoef. Vanaf het seizoen 2018-2019 is hij reeds hoofdtrainer van de vierdeklasser. Succes gaf hem, als ambitieuze jonge trainer afkomstig uit Wognum, de kans om voor het eerst eindverantwoordelijke te worden.

Het eerste jaar dat Wouter actief was bij Succes stond grotendeels in het teken van de groep leren kennen. Het doel was om daarmee de basis te leggen voor een succesvol tweede seizoen. Dit ging volgens plan totdat Corona roet in het eten gooide en de competitie voortijdig werd gestopt. Succes kwam slechts twee punten tekort voor directe promotie naar de derde klasse. De nacompetitie werd geschrapt, waardoor de kansen op promotie jammerlijk verdwenen waren. Maar de juiste weg was ingeslagen….

Dit was terug te zien in het huidige seizoen. Nadat de selectie (en jeugd) van Succes de hele zomer hadden door getraind verschenen ze topfit aan de aftrap van het seizoen. Succes kwam prima uit de startblokken met tien punten uit vier wedstrijden. Met als laatste wapenfeit een dik verdiende uit-overwinning op gedoodverfde titelkandidaat Alcmaria Victrix. Dit smaakte naar meer. Echter, helaas werd de competitie wederom stilgelegd tot op heden, in verband met corona.

Wisselwerking
“Wouter is een “clubmens” met niet alleen oog voor de selectie, maar ook voor de jeugd. Dat past bij een club als Succes, aldus Dirk-Jan Metselaar, dat blijkt ook wel uit de clinics die hij in de weekenden heeft gegeven voor onze jeugd tijdens Corona-tijd”.

“Wij zijn blij met hem, zegt voorzitter Patrick Mulder, en Wouter voelt zich thuis binnen de goed geoliede club Succes. Dus was het geen hogere wiskunde en hebben we in goed overleg besloten om er, na dit seizoen, nog een seizoen aan vast te plakken.

We kijken vol vertrouwen uit naar de verlengde samenwerking en hopen dat Wouter de kans krijgt om met onze jongens zilverwerk op te halen!”.