ROTTERDAM - Sparta heeft in z'n eerste duel onder coach Maurice Steijn een punt gepakt tegen een slordig spelend AZ. De Alkmaarders verzuimden met name in de eerste helft hun kansen te benutten. Tegen het einde van het duel liep men teveel achteruit en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. Vito van Crooy krulde op Het Kasteel in de extra tijd de 1-1 binnen voor Sparta.

AZ kende een stroeve start in Rotterdam maar creëerde gaandeweg de eerste helft steeds meer kansen. Midtsjø, Reijnders, Pavlidis en met name Aboukhlal, die de grootste kans kreeg, hadden het vizier niet op scherp staan of vonden keeper Okoye op hun weg. Bij Sparta waren Thy en Namli kansrijk.

Kort na de rust ontsnapte Vangelis Pavlidis, op aangeven van Aboukhlal, maar net aan buitenspel en de Griek schoot koeltjes de openingstreffer binnen. AZ verzuimde door te drukken en Sparta kreeg nog flink wat kansen. Zo schoot Mijnans van dichtbij over. Diep in blessuretijd maakte Van Crooy uit een vrije trap de 1-1, waarna er direct werd afgefloten.