MIDDENMEER/WAARLAND – In de kerstvakantie zijn de scholen uiteraard gesloten. En krijgen de kinderen dus ook geen gymles. Om ze toch een uurtje lekker in beweging te zetten, houdt Team Sportservice een gymuur in twee zalen. Op woensdag 29 december is het Xtreme Xmas Feest in de brede school in Middenmeer, een week later op 5 januari is dat in de sporthal van Waarland.

“We hebben een heel leuk spel met een soort zachte witte ballen, die net lijken op sneeuwballen. Daar kun je natuurlijk een heerlijk sneeuwballengevecht mee houden”, vertelt Lianne Steeman. De buurtsportcoach van Team Sportservice begeleidt de kinderen tijdens de twee gymuren.

Winterparadijs
“We maken er een echt winterparadijs van in de zaal. We hebben naast de sneeuwballen ook nog allerlei andere winterspellen, maar die verklap ik niet. Die krijgen de kinderen te zien als ze zich aanmelden.”

Twee groepen: onder- en bovenbouw
Het Xtreme Xmas Feest is speciaal voor kinderen van de basisschool. “We hebben ze in twee groepen verdeeld: onder- en bovenbouw. De leerlingen van groep 3 tot en met 5 kunnen ’s ochtends om 9.45 uur meedoen en de bovenbouwers van 11.00 tot 12.00 uur.”

Aanmelden verplicht
De gymzaal van de brede school in Middenmeer is te vinden aan de Sportweg 2, de sporthal Waarland ligt aan de Kerkstraat 63. Op noordhollandactief kunnen kinderen zich aanmelden. Zoek op plaatsnaam en inschrijven is zo gepiept. De kosten bedragen 2,50 euro. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeente Hollands Kroon of Schagen vallen, kunnen gratis meedoen en melden zich aan via een mail naar mverblaauw@teamsportservice.nl.

Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman: lsteeman@teamsportservice.nl. Team Sportservice volgt de richtlijnen van het RIVM waar het gaat om corona.