'T VELD - Het tweede damesteam van VZV heeft een verdiende overwinning behaald op streekgenoot DSO.

VZV was erop gebrand om de punten in ’t Zijveld te houden om hun kans op promotie naar de Eerste Divisie in stand te houden. Lotte Houtenbos opende in de tweede minuut de score voor de thuisploeg en bleef tot halverwege de eerste helft op een kleine voorsprong staan. Lisanne Bakker verdedigde haar doel weer met verve, en stopte meteen al een strafworp van de tegenpartij. Na tien minuten weer een geweldige redding waaruit ze Demi Worst in een zuivere break wist te vinden. DSO was naar het Zijveld gekomen om hun fraaie derde plaats op de ranglijst te behouden en zette het team van Ard de Ruiter onder druk. VZV zag hun voorsprong snel veranderen en het team van coach Mathieu Swikker kon zelfs een 8-9 voorsprong nemen. Slordig spel leverde VZV een twee minuten straf en een strafworp op en moest Eva van Stralen die net de plaats onder de lat van Lisanne Bakker had overgenomen na een knappe redding geblesseerd van het veld worden gedragen. De laatste tien minuten voor het rustsignaal van de scheidsrechters Bakker en Piek herpakte de thuisploeg zich, en nam duidelijk afstand van de Helderse dames. Carmen van der Kroon zette VZV uit een strafworp weer naast DSO, en nam door een break op Tessa Fijnheer na een prima onderschepping van Albertine Abube een 10-9 voorsprong. VZV had de smaak nu te pakken en vergrootte de voorsprong door treffers van Britt Stammes, Renee Kolken en een benutte penalty van Van der Kroon. Lotte Houtenbos rondde vervolgens een aanval in ondertal nog prima af waarna Jet Jimmink de laatste treffer voor de pauze voor haar rekening nam. (15-9).

De thuisploeg nam na rust meteen weer het initiatief en nam door een schitterend doelpunten van Demi Worst, Lotte Houtenbos, Jet Jimmink en Carmen van der Kroon een comfortabele 19-11 voorsprong. Hierna verloor VZV echter de concentratie, het spel werd slordig waardoor DSO met succes de achtervolging inzette en de achterstand zelfs tot 20-17 wist terug te brengen. Met twee gave treffers van Lotte Houtenbos en een goal van Carmen van der Kroon leek het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen te nemen. DSO was niet van plan om zich daarbij neer te leggen en vocht zich terug in de wedstrijd en het was aan een paar uitmuntende reddingen van goalie Lisanne Bakker te danken dat de thuisploeg halverwege de 2e helft nog een voorsprong in handen had. Net als in de eerste helft nam het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen en verzilverde Carmen van der Kroon ook de laatste strafworp voor de thuisploeg waardoor ze topscorer werd met 7 treffers. VZV speelde een gewonnen wedstrijd en wist het verschil nog tot tien treffers op te voeren.Albertine Abube, Romy Zengerink Renee Kolken en Jet Jimmink scoorde in de slotfase nog één keer terwijl Demy Worst en Lynn Klesser dat nog twee keer deden met een 37-27 eindstand tot gevolg.

Doelpunten: Carmen v d Kroon 7, Demy Worst 5, Renee Kolken 5, Lotte Houtenbos 5, Jet Jimmink 4, Tessa Fijnheer 2, Britt Stammes 2, Romy Zengerink 2, Lynn Klesser 2, Albertine Abube, Zoë de Bruijne en Floor Groenveld 1.

Programma: Zaterdag 7 cecember: JuRo Unirek/VZV tegen Westfriesland/SEW. De aanvang van deze streekderby is 19.00 uur in Sporthal ’t Zijveld .Om 20.45 uur gevolgd door de reserves van JuRo Unirek/VZV tegen Navique/SVBO DS.1.