'T VELD - De reserves van JuRo Unirek/VZV hebben door een ruime overwinning tegen laagvlieger Navique/SVBO 1 en het verlies van nummer twee Wijhe ’92 hun koppositie in de Tweede Divisie steviger in handen gekregen.

Het team van Ard de Ruiter nam door Lynn Klesser een 1-0 voorsprong maar had het in de eerste helft bijzonder moeilijk tegen het team van coach Lars Hoogeveen. Halverwege keek de thuisploeg nog steeds tegen een achterstand van 3-5 aan en was het vertoonde spel niet bijzonder te noemen. VZV kwam wel wat beter in de wedstrijd, door twee prima treffers van de snelle Tessa Fijnheer en een doelpunt van Carmen van de Kroon kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong 6-5. SVBO nam hierna weer het initiatief in handen en kwam weer op een 7-8 voorsprong waarna Zoë de Bruijne met nog 5 minuten te gaan met twee fraaie scores de achterstand omzette in een 9-8 voorsprong. Door slordig en ongecontroleerd spel kwam de thuisploeg zowaar weer op achterstand en konden Lotte Houtenbos en Tessa Fijnheer opslag van rust het tij nog keren: 11-10.

Na een donderspeech in de rust zou de thuisploeg na de thee uit een ander vaatje moeten tappen wilden ze niet op een zeperd getrakteerd worden door deze met nul punten onderaan staande tegenstander. VZV kwam herboren uit de kleedkamer en overdonderde hun tegenstander nu wel op alle fronten. Lynn Klesser scoorde ook nu de eerste treffer waarna Romy Zengerink, Carmen van de Kroon en Demy Worst met twee geweldige treffers VZV op een 16-10 voorsprong brachten terwijl keepster Lisanne Bakker op voortreffelijke wijze haar doel verdedigde. Het team van Ard de Ruiter denderde door en halverwege de tweede helft had de thuisploeg al tien keer de verbouwereerde keepster het nakijken gegeven 21-10. Pas na 17 minuten scoorde Aniek Arends voor SVBO hun eerste treffer na rust, 21-11 en was de doelpunten honger er nog steeds bij het ontketende VZV team. Lynn Klesser en Zoé de Bruijne scoorde ieder twee keer en Tessa Fijnheer en Lotte Houtenbos brachten de stand vlak voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechters P. Koopmans-Blom en H. Schuurman op een wel zeer comfortabele 27-15 voorsprong. Tegenstander SVBO wist in de slotfase ook hun doelpuntjes nog mee te pikken al scoorde Britt Stammes en Demy Worst ook nog op fraaie wijze. Albertine Abube zette ten slotte met een bekeken pegel de eindstand op het door Mario Prak bediende scorebord: 30-19.

Doelpunten: Carmen v d Kroon 6, Zoë de Bruijne 5, Lynn Klesser 5, Tessa Fijnheer 4, Demy Worst 3, Lotte Houtenbos 3, Jet Jimmink, Albertine Abube, Britt Stammes en Romy Zengerink allen 1.