'T VELD - Het team van coach Ard de Ruiter heeft laten zien dat de nipt verloren inhaalwedstrijd tegen SEW een pijnlijke misstap is geweest. Het eerste Dames team van Pacelli werd verdiend en overtuigend verslagen met 32-19.


VZV kwam meteen uitstekend uit de startblokken, nadat Carmen v.d. Kroon in de eerste aanval de thuisploeg uit een snelle aanval al op een 1-0 voorsprong had gezet. Toen de wedstrijd vier minuten oud was stond het al 3-0 door treffers van Demy Worst en Jet Jimmink.

Na ruim tien minuten had VZV een knappe 7-3 voorsprong gepakt door een prachtig doelpunt van Demy Worst en treffers van Lynn Klesser, Carmen v.d. Kroon en Romy Zengerink.

De thuisploeg domineerde de wedstrijd en na twintig minuten was de stand 13-6 voor VZV.

Bij het rustsignaal van de prima en consequent leidende scheidsrechters v. Zalm & Montagne had het team van Ard de Ruiter zelfs een comfortabele 18-9 voorsprong door twee treffers van Lotte Houtenbos, Jet Jimmink, Renee Kolken en Floor Groenveld die de DSVD keepster in het rustsignaal nog wist te verschalken.

Ruststand: 18-9.

Meteen na de pauze ging VZV furieus van start en eisten twee speelsters een hoofdrol op, Krissy Hogervorst wist binnen tien minuten de goalie met vier mooie treffers het nakijken te geven: 22-11.

Maar ook VZV keepster Evan van Stralen toonde haar uitzonderlijke klasse door drie strafworpen op onnavolgbare wijze onschadelijk te maken waardoor de thuisploeg door twee tijdstraffen met vierveldspeelsters kwam te staan. Ook bij een volgende strafworp wist ze zelfs bijna een tegentreffer te voorkomen.

Jet Jimmink moest voor twee minuten naar de bank, maar koud in het veld scoorde ze halverwege het tweede bedrijf. Na twintig minuten had de thuisploeg nog steeds een riante voorsprong 26-14 en scoorde Albertine Abube.

De wedstrijd was inmiddels duidelijk beslist, VZV liet in de slotfase zien dat ze toch zeker mee willen dingen voor de titel in de Tweede divisie.

Demy Worst, Zoë de Bruijne en Lotte Houtenbos maakten het doelpunten festijn compleet.

Eindstand: 32-19.

Doelpunten
Carmen v.d. Kroon, Demy Worst, Renee Kolken, Krissy Hogervorst, Jet Jimmink, Lotte Houtenbos, Albertine Abube, Floor Groenveld, Lynn Klesser en Romy Zengerink.

As. Dinsdag speelt Dames 2 een bekerwedstijd in Sporthal Zwaag tegen Eersteklasser Westfriezen en hoopt met de steun van supporters de volgende bekerronde te halen.