ZWAAG - De reserves van JuRo Unirek/VZV hebben met een overtuigende overwinning (15-32) behaald tegen het in de Eerste klas spelende team van Westfriezen uit Zwaag.


Het team van coach Tim van Amstel had al eerder twee ploegen in hoger spelende klassen uitgeschakeld, waardoor het twee niveaus hoger uitkomende VZV gewaarschuwd was om niet hetzelfde in Sporthal Zwaag te overkomen.

Zo’n 200 handballiefhebbers hebben genoten van een mooie pot handbal waarin keepster Aranka Deun ondanks het verlies een hoofdrol vervulde. De eerste aanvallen van VZV wist ze nog op miraculeuze wijze onschadelijk te maken maar kon niet verhinderen om toch 32 tegentreffers te moeten incasseren.

VZV heeft naast een uitstekende keepster ook een groot scorend vermogen in hun team wat moeilijk te verdedigen is. Het team van VZV coach Ard de Ruiter wist bij het rustsignaal al met een ruime 5-15 voorsprong naar de kleedkamer te gaan.

Ruststand: 5-15.

Na de thee Scoorde Lotte Houtenbos net als in de eerste helft de eerste treffer waar ze net als Britt Stammes met 5 treffers topscorer zou worden.

VZV liet zien dat het vanaf het begin signaal deze bekerwedstrijd serieus zou nemen en speelde de volle zestig minuten in een hoger tempo met meer scherpte en diepgang wat in de afronding tot uiting kwam.

Ook zat het de thuisploeg niet altijd mee, want meerdere keren belandden hun schoten op de paal of lat. Daar stond wel tegenover dat keepster Deun veel meer tegentreffers wist te voorkomen en twee strafworpen uit haar doel wist te ranselen.

Voor Westfriezen was het beker toernooi al geslaagd al hadden ze graag nog eens voor een stunt willen zorgen, maar tegen dit talentvolle team behoorde dat niet tot de mogelijkheden.

Er wordt alweer uitgezien naar de volgende tegenstander. Mogelijk treft VZV DSO uit de regio dat ZAP kansloos uit de beker kegelde.

Renee Kolken scoorde de laatste treffer. Alle speelsters van VZV hadden hun aandeel bij deze overwinning.

Eindstand 15-32.

Doelpunten
Britt Stammes, Lotte Houtenbos, Tessa Fijnheer, Krissy Hogervorst, Floor Groenveld, Carmen v.d. Kroon, Lynn Klesser ,Jet Jimmink, Demy Worst, Romy Zengerink, Zoë de Bruijne en Renee Kolken.