ANNA PAULOWNA - Op 6 april kunnen ouderen bij Handbalvereniging Kleine Sluis uit Anna Paulowna gratis kennismaken met OldStars walking handball.

De clinic is voor oud-handballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen handbalervaring. Handbalvereniging Kleine Sluis start op 13 april met de eerste groep walking handballers. Met OldStars walking handball biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond (NHV), een aangepaste spelvorm aan voor handbal op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

Aanmelden voor de kick-off op 6 april kan via de mail naar kleinesluis@handbal.nl of bel naar Sandra Hogervorst 06 - 21 67 50 35 of Hanny Bijpost 06 - 25 49 41 95.

OldStars walking handball bij Handbalvereniging Kleine Sluis

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking handball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Handbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.

Het programma voor de kick-off op 6 april:

13.30 Inloop en welkom
14.00 Warming up en training 15.00 Afsluiting met koffie/thee

Wie? 55- plussers mannen en vrouwen.
Waar? Sporthal Veerburg, Sportlaan 21 in Anna Paulowna.

OldStars voor alle ouderen
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!