WINKEL - In de 2e Klasse E van het vrouwenvoetbal heeft Winkel zondagmiddag een unieke kans laten liggen om de titel te pakken. De ploeg van trainer John Bijvoet kon het tegen directe concurrent De Kennemers afmaken, maar kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus.

Achteraf bleek dat ook 0-0 voldoende was om at een ander overgebleven concurrent, WSV '30, gelijk had gespeeld. Hoewel de bloemen en champagne klaar lagen was het Winkel deze middag echter niet gegund en moet men volgende week in de laatste wedstrijd bij SV Hillegom trachten het kampioenschap binnen te slepen.

Op basis van de eerste helft had Winkel een voorsprong kunnen nemen want de thuisploeg kreeg de beste mogelijkheden. Al vroeg in de wedstrijd mikte Jaimy Visser van dichtbij aast en even later deed aanvoerster Madelon Swart dat van afstand. Ook een kopbal van Visser miste het doel. De Kennemers kon daar vlak voor rust een schotpoging tegenover stellen die net voor de lijn werd gekeerd.

De tweede helft gaf een ander beeld. Winkel had moeite om er uit te komen en de Beverwijkse formatie rook zijn kansen. Eva Dijkkamp was dichtbij met een schot, maar deze werd uitstekend gekeerd door keepster Pascha Groot. Mede door de tussenstand bij Bunnik '73-WSV '30 (1-1) bleef de spanning voelbaar en bleek dat de thuisploeg ook aan gelijkspel voldoende had om het feest te vieren. Het pakte echter anders uit toen Lois van Huisstede van de rand van de zestien uithaalde richting de bovenhoek: 0-1. Nu moest Winkel in de aanval en in blessuretijd kwam men nog bijna langszij ware het niet dat keepster Romana van Meerlant een fabuleuze redding in huis had bij een schot van Madeleine Stoop.

Ondanks de nederlaag behoudt Winkel nog een punt voorsprong op De Kennemers en kan men het volgende week zondag afmaken op bezoek bij SV Hillegom. De Kennemers speelt dan thuis tegen Bunnik '73.

Winkel VR1 - De Kennemers VR1 0-1 (0-0)
84. Lois van Huisstede 0-1

Foto's: DP Sportfotografie