NAZARE – Afgelopen weekend speelde de dames Nationale selectie Beachhandbal U17 in Portugal een European Beach Tour (EBT) toernooi als voorbereiding op het EK in Polen wat plaatsvind in het weekend van 29-30 juni.

De prestaties die op dit senioren toernooi werden neergezet door het team van bondscoach Ard de Ruiter waren verrassend goed te noemen. Het U17 team bereikte de finale waarin het haar meerdere moest erkennen in Westside, ook een Nederlands team met daarin maar liefst vijf senioren internationals. ‘Dus absoluut geen schande’, volgens Ard de Ruiter, die blij was met dit toernooi. ‘Het was een goede generale repetitie en het spelen onder druk in een echt stadion was een perfect leermoment voor de speelsters. We hebben het aankomende EK zo goed als mogelijk kunnen kopiëren in Portugal. We hebben in de voorbereiding alleen maar tegen senioren gespeeld en in Polen gaan we tegen leeftijdsgenoten spelen wat natuurlijk weer anders is.’

Woensdag 26 juni reist de selectie – die met Merel de Jager, Esmee van der Poorte, Meike Kruijer (allen VZV), Josien van der Hoek, Tess Ammerlaan en Anouk Glas (allen ZAP) een aardig regionaal karakter heeft – af naar Polen. Daar staan op de donderdag de eerste wedstrijden op het programma.