HOOGWOUD - Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) en Mara Slippens (Spanbroek), beide turnsters van turncentrum TopTurnen West uit Hoogwoud, hebben afgelopen zondag 13 juni meegedaan tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in Topsportcentrum Rotterdam.

Eerste wedstrijd sinds pandemie
Waar de senioren turnsters streden voor één van de 4 tickets voor de Olympische spelen in Tokyo mochten de junioren van Nederland ook meedoen tijdens dit spannende toernooi. Zowel Mara als Sam, beide lid van de JOS (Jong Oranje Selectie) van Dutch Gymnastics, konden sinds maart vorig jaar zich eindelijk weer vergelijken met de rest van de junioren vanuit het gehele land.

Stabiele wedstrijd Mara Slippens De werklust van de dames tijdens de afgelopen maanden vertaalde zich voor Mara in een zeer stabiele wedstrijd met een mooi uitgevoerde vloeroefening waarbij er lovende woorden werden gesproken vanuit de commentatoren (waaronder Céline van Gerner) over de moeilijkheid en uitvoering tijdens de livestream. Alle oefeningen samen resulteerde uiteindelijk in een zilveren medaille tijdens het corona-proof georganiseerde toernooi waar ook weer publiek bij aanwezig was.

Sam van der Hilst neemt de ervaring mee
Sam ging helaas minder voortvarend van start maar wist op het toestel brug te imponeren met een strak uitgevoerde oefening. Op het toestel met ongelijke leggers wist zij de tweede score te behalen. Het volgende meetmoment zal zaterdag 26 juni zijn op dezelfde locatie in Rotterdam waar Sam de ervaring van afgelopen weekend mee naar toe zal nemen en opnieuw zal willen knallen.