ANNA PAULOWNA - Korfbalvereniging Vido en handbalvereniging Kleine Sluis starten woensdag 6 april met OldStars walking korfball en handball. De kick-off van deze aangepaste spelvormen is bij Vido tussen 10.00 en 12.00 uur. In Anna Paulowna kun je de aftrap van de handbalvariant meebeleven vanaf 13.30 uur. De organisatie is in handen van Vido, Kleine Sluis, Team Sportservice en het Nationaal Ouderenfonds.

Walking korfball en walking handball zijn hetzelfde als een gewone pot korf- en handbal, maar dan in een versnelling lager. Speciaal voor mensen die op latere leeftijd nog willen spelen. Na de kick-off blijft de training elke woensdagochtend. “Het is een perfecte manier voor ouderen om op een gezonde manier en zonder blessuregevaar te blijven sporten. Daarnaast levert het ook sociale voordelen op. Je drinkt voor of na een kop koffie met elkaar en zo leer je nieuwe mensen kennen”, licht Berend Opdam van Team Sportservice toe. “We hebben al meer OldStars-activiteiten opgezet. Tennis, voetbal, basketbal. Wij zetten het met de vereniging op, helpen ze daarbij en daarna kunnen ze het zelf blijven aanbieden.”

Niet rennen en niet springen
Bij OldStars bestaat de training uit een warming-up en allerlei beweegvormen, aangepast op 55-plussers. Marian Gouwenberg van Vido: “Op deze manier spelen de deelnemers korfbal én werken ze aan een betere balans en conditie. De belangrijkste aanpassingen ten opzichte van het gewone korfbal zijn niet rennen, een kleiner veld en zo mag je bijvoorbeeld niet springen bij het schieten.” Ook voor handbal geldt dat het tempo lager ligt dan in het reguliere spel.

Sportkleding meenemen
Deelname is gratis en een sportoutfit en -schoenen zijn handig. Aanmelden voor de kick-off bij Vido in Wieringerewerf kan via Marian Gouwenberg: 0227–600936 of marianenrob@quicknet.nl. Plaats van handeling is het korfbalveld aan de Dr. Tamsmalaan tegenover sporthal Zuiderzeehal.

Wie mee wil doen aan walking handball kan terecht bij Kleine Sluis in sporthal Veerburg in Anna Paulowna. Meer weten of aanmelden? Mail kleinesluis@handbal.nl of bel naar Sandra Hogervorst: 06–21675035.