WIERINGERWERF - Deze zondag moest het dan eindelijk gebeuren. De vrouwen van Winkel mochten bij winst in de derby bij DWOW de koppositie innemen, met zelfs nog een aantal wedstrijden te goed. Het liep helaas anders voor de ploeg van trainer/coach John Bijvoet toen speelster Janine Boersma vlak voor tijd op onfortuinlijke wijze haar been brak waardoor de wedstrijd bij een 0-1 stand werd gestaakt.

Het noodlot sloeg voor Boersma toe in de 78e minuut zonder dat er een overtreding aan te pas kwam. 'Ze werd licht geblokt, en stapt vervolgens op de bal', aldus elftalleidster Marijn Euser. 'Iedereen in en buiten het veld zag dat het gelijk mis was. Je hoorde ook duidelijk een zucht van "oei" door het publiek gaan.' Na de eerste hulp op het veld werd Boersma per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht en vervolgens naar Leeuwarden waar ze vanavond nog geopereerd wordt.

Winkel stond op dat moment op een 0-1 voorsprong en had virtueel de koppositie in handen. Vlak voor rust had Samantha Veldboer met een vrije trap van zo'n 25 meter de score geopend, nadat daarvoor de kansen over en weer gingen. Na de pauze weet keepster Pascha Groot een inzet van DWOW tegen de paal te tikken en vervolgens is het Jaimy Visser die namens Winkel de grootste kans van de wedstrijd krijgt maar naast het doel mikt.

Wat volgt is het pikdonkere moment in de 78e minuut. De KNVB zal in een later stadium beslissen of de resterende speeltijd nog wordt uitgespeeld, mits van belang. 'Ook een ieder bij DWOW, waarvan er velen Janine kennen, stemden direct in met het niet verder spelen. Iedereen was aangeslagen en liep met witte smoeltjes op het veld', aldus Euser.

Dat Winkel vooralsnog de koppositie niet heeft is wel het laatste waar men zich druk om maakt. 'Het had een mooie zondag kunnen zijn, maar het werd een donkere zondag. Die koppositie kan ons nu even gestolen worden. We denken op dit moment alleen maar aan Janine.'