BREEZAND/WINKEL – ZAP ging afgelopen zondag voor de vierde keer op rij onderuit. Ditmaal moest het de punten aan Spartanen laten. In de derde klasse won Kleine Sluis bij Winkel.

ZAP – Spartanen 0-3
ZAP kwam een matige eerste helft tegen Spartanen niet meer te boven. Via Maarten Zuiker namen de gasten na een klein kwartier de leiding en wisten de nipte voorsprong vast te houden tot aan de rust. ‘In de tweede helft begonnen we goed, maar kregen we een counter tegen’, aldus Nick Broersen. Daaruit maakte Spartanen speler Guleed Afhakame de 0-2. ‘We hoorden ook nog twee penalty’s te krijgen, maar we hadden de scheids niet bepaald mee.’ Dave Severins bepaalde de eindstand op 0-3.

Voor de ploeg uit Breezand was het alweer de vierde nederlaag op rij. ‘Het zit even niet mee’, beaamde Broersen. ‘We hebben te maken met blessures, schorsingen en sommigen die niet helemaal fit zijn. Dat werkt ook niet mee.’

Winkel – Kleine Sluis 1-2
Kleine Sluis verstevigde de koppositie door te winnen bij Winkel. ‘We zijn de winnaar van het weekend, al ging het niet makkelijk. We kwamen terecht 1-0 achter. Zij kenden onze pijnpunten en maakten daar gebruik van', zei Remy Zoer. Winkel kwam snel op voorsprong via een slimme vrije trap van Rick Fijnheer. ‘Daarna ontstond een heerlijk voetbalgevecht, waarbij Kleine Sluis zeer effectief was met de spaarzame mogelijkheden, voorkomend uit corners of opportunisme’, aldus Martijn Gootjes.

Na de 1-0 moest Kleine Sluis op jacht naar de gelijkmaker. ‘Zij maakten een blok en wij moesten er doorheen zien te komen’, aldus Zoer. Via Billy Ray Zwart en Geert Weel lukte dat twee keer waardoor de ploeg uit Anna Paulowna drie punten mocht bijschrijven. Gootjes: ‘Dat waren er 2 meer dan verdiend, wat mij betreft. Winkel heeft gestreden voor iedere meter, maar miste de slimheid en het killersinstinct om meer goals te willen maken. Wederom hebben we het een titelkandidaat enorm moeilijk kunnen maken. Dit keer zonder resultaat, maar met voldoende hoop voor de komende weken.’