'T VELD - Tussen alle Europese verplichtingen door heeft JuRo Unirek/VZV zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de vaderlandse kampioenspoule. Tegenstander Borhave werd overtuigend aan de kant gezet.

JuRo Unirek/VZV was in deze tweede wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Alleen in de eerste helft wist Borhave het de thuisploeg bijzonder moeilijk te maken. Het team van trainer/coach Herman Keppels hield tot ruim tien minuten voor de pauze gelijke tred en wist steeds steeds een minieme voorsprong te bewerkstelligen. Esma Staal kreeg een tijdstraf maar de toegekende strafworp werd uitstekend gekeerd door VZV-goalie Amber Zomerdijk, maar bij de volgende aanval kwam Borhave toch weer op een 9-10 voorsprong. Dat was de laatste keer want het team van Coach Rolf Schulte schakelde een tandje bij en liet in de laatste acht minuten overduidelijk zien wie het meeste aanspraak mocht maken op de overwinning in deze tweeluik en de volgende ronde in de strijd om de titel in de Eredivisie. Kim Molenaar nam het voortouw en scoorde in de laatste fase voor rust met overtuiging vier treffers, en ook Silvana Koppe scoorde een fraaie treffer maar haar zus Dominique maakte twee seconden voor het rustsignaal nog de ruststand op het scorebord. (16-11)

In de tweede helft werd de voorsprong met snel spel uitgebreid waar Borhave weinig of niets tegen in kon brengen. Met mooie snelle acties was de stand na 10 minuten al 20-13 door treffers van Kim Jimmink een benutte strafworp van Kim Molenaar en twee schitterende doelpunten van de razendsnelle Lisa Vlug. Alle speelsters kregen in de tweede helft genoeg speeltijd van Rolf Schulte en ook de speelsters die wat minder in actie komen lieten zien dat ook zij over veel klasse beschikken. Voor VZV was de overwinning binnen, wat met nog pakweg acht minuten te spelen een 28-15 voorsprong betekende door drie treffers van de goed op schot zijnde Kim Molenaar en twee fraaie treffers van zowel Silvana Koppe als Kim Jimmink. Lisanne Bakker had inmiddels de plaats van de weer sterk keepende Zomerdijk onder de lat overgenomen en verrichte ook een paar prima reddingen al moest ze op een listig lobje het antwoord schuldig blijven. Borhave zette in de laatste fase nog een keer aan en kwamen nog tot 21 doelpunten maar door Lisa Vlug en een laatste doelpunt van topscorer Kim Molenaar werd de eindstand 30-21.

Doelpunten: Kim Molenaar 9, Kim Jimmink 4, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Lisa Vlug 3, Silvana Koppe 3, Lisanne Kolken 2, Dominique Koppe 2.

De volgende tegenstander in de kampioenspoule is wederom Handbal Venlo op zaterdag 14 maart in Sporthal ‘t Zijveld, maar eerst volgt zaterdag nog de returnwedstrijd tegen Granollers uit Spanje waar JuRo Unirek/VZV één doelpunt voorsprong zal moeten verdedigen, en waar het team van Rolf Schulte zeker niet kansloos hoeft te zijn.