'T VELD - In een volgepakte Sporthal ’t Zijveld heeft VZV een verdiende overwinning behaald tegen het Italiaanse SVV Brixen Südtirol.Circa 800 toeschouwers waren getuige van dit treffen om de EHF Challenge Cup in de tot de laatste plaats gevulde handbalarena in ’t Veld.

De thuisploeg zag hun eerste doelpoging gestopt door de goalie van SVV Brixen maar de tegenaanval werd voortreffelijk gestopt door Amber Zomerdijk die Kim Jimmink in de break op maat bediende en VZV op voorsprong zette. De hierop volgende aanval leverde een strafworp op die feilloos werd benut 1-1, waarna Maud Kruijer VZV weer op een 2-1 voorsprong zette die meteen weer gelijk werd getrokken door Brixen. In razend tempo probeerde de thuisploeg toch afstand te nemen van hun tegenstander, Silvana Koppe verzilverde een strafworp en Kim Jimmink rondde op dezelfde wijze een break af na weer een stop van de VZV sluitpost. Dominique Koppe en Esma Staal zorgden voor een 6-3 voorsprong maar die was echter van korte duur, en na 10 minuten was het weer gelijk. Toch wist Brixen halverwege de eerste helft voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong te nemen 8-9 waarna Lotte Prak de achterstand meteen weer ongedaan maakte. Lisanne Kolken gaf vervolgens keepster Bettina Gruber twee keer op sublieme wijze het nakijken uit een razend snelle break en rondde Kim Jimmink ook nog een break af na een stop van Amber Zomerdijk 12-9. In de tegenaanval scoorde Brixen en kreeg Kim Jimmink een tijdstraf van de perfect fluitende scheidsrechters Boris Cipov en Zoran Klus, maar Silvana Koppe wist in ondertal toch het net te vinden. Brixen schakelde een tandje bij al scoorde Djazzmin Trabelsi na alweer een prima stop van Zomerdijk. Kircher Herbert nam een time-out waarna de stand weer gelijk werd getrokken maar Dazzmin Trabellsi wist vlak voor het rustsignaal toch VZV op een verdiende voorsprong te zetten. Ruststand 15-14.

De tweede helft beloofde weer een spectaculaire, maar vooral spannende voortzetting te worden tussen twee gelijkwaardige teams die volop voor de overwinning zouden gaan strijden. Florance Kos was meteen trefzeker en kreeg Kim Molenaar een twee minuten straf toebedeeld en werd de stand middels een feilloos genomen strafworp gelijk getrokken. Esma Staal scoorde 17-16 maar de Italiaanse tegenstander wist telkens in het spoor van het team van Rolf Schulte te blijven. Toch wist de thuisploeg gesteund door de fanatieke aanmoedigingen van de honderden VZV supporters een overwicht te creëren wat zelfs tot een verdiende 25-20 voorsprong leidde. Dat was zeker ook de verdienste van keepster Lisanne Bakker die na rust het VZV doel op imponerende wijze verdedigde en de aanval van de thuisploeg hun kansen verzilverden. Esma Staal de razendsnelle Lisa Vlug, Florance Kos en Maud Kruijer namen de doelpunten voor hun rekening terwijl Lisanne Bakker de ene na de andere redding verrichte. SVV Brixen gaf zich nog niet gewonnen en zette de thuisploeg onderdruk 25-22, maar verder liet het team van Rolf Schulte het niet komen. Kim Jimmink en Lotte Prak zetten de thuisploeg op 28-22 en zo waren de punten binnen. Lisanne Kolken nam tot slot nog de laatste treffer in deze zeer aantrekkelijke wedstrijd voor haar rekening. Einduitslag 29-24.

Wat VZV zeker niet kansloos maakt om verder te bekeren in de EHF Challenge Cup. Aanstaande zaterdag volgt de return in Italië wat weleens voor een daverende verrassing zou kunnen zorgen.

Doelpunten: Kim Jimmink 5, Esma Staal 5, Lisanne Kolken 4, Maud Kruijer 3, Florance Kos 3, Lisa Vlug 2, Silvana Koppe 2, Djazzmin Trabelsi 2, Lotte Prak 2 en Dominique Koppe 1.