HOLLANDS KROON - Na een prachtig Beachhandball seizoen in het voorjaar en vroege zomer van 2019 met als bekroning twee zilveren medailles op het NK in Biddinghuizen voor de Dames 1 en B1 leek in ’t Veld de Beachhandball weer even gespeeld. Maar in allerijl worden nu alsnog de Beachhandball velden weer speel klaar gemaakt.


In Europa wordt het Beachhandball seizoen afgesloten met een groots evenement: Het Europees Kampioenschap voor clubteams. Dit vindt plaats van 24 t/m 27 oktober in Catania op het Italiaanse eiland Sicilië. Hier zal de EHF Beachhandball Champions Cup worden gespeeld. JuRo Unirek / VZV Beachhandball is door het NHV geselecteerd om aan dit prestigieuze toernooi namens Nederland deel te nemen.

Het leek een “once in a lifetime” kans toen coach Jip van Otterloo in het voorjaar met een Dames 1 team aan de Beachhandball toer deel wilde nemen. Met vooral jonge talentvolle speelsters uit de A1 die in ieder geval nog zouden kunnen spelen voordat ze over moesten naar de senioren competities van de zaalhandbal. En bovendien vaak op grotere afstanden gingen studeren. Die kans gaat nu wel een heel bijzonder vervolg krijgen. In een zeer korte periode van één dag hebben alle meiden het voor elkaar gekregen om vrij te krijgen van school en examens te verzetten. Alleen dat is al een bijzondere prestatie. Inmiddels zijn de tickets geboekt en zijn de dames klaar voor vertrek.

Namens JuRo Unirek / VZV zullen Jet Jimmink, Lynn Klesser, Britt Stammes, Merel de Jager, Meike Kruijer, Anna Buter, Jenny Mooij, Joëlle Wijnker, Lisanne Bakker en Iris Hoekenga 23 oktober afreizen. Allemaal stuk voor stuk talenten. Op Beachhandball gebied hebben zij al vanuit de jeugd veel ervaring met het spelen op NK’s en zelfs een groot aantal in de nationale Beach selecties bij de jeugd en/of senioren. Zij worden begeleid door coach Jip van Otterloo en Sven Klesser.

In de poulefase treffen zij Taberna El Pandura A M Team Almeria (Spanje), Odder Håndbold (Denemarken), London GD (Groot-Brittanië) en Beach Unicorns Hannover (Duitsland). Het wedstrijdschema is te vinden op www.cataniachampionscup.com. Het geheel zal gedurende het toernooi via livestreams op Internet worden verslagen door www.EHFTV.com , het kanaal van de Europese Handbal Federatie.

Voor nu zal er dus weer buiten op het zand heel hard worden getraind op vrijdag 18 oktober om 18.00 uur en zondag 20 oktober om 08.30 uur. Want de zaaltrainingen en het zaalseizoen gaan ook gewoon door. In het weekend van 26 op 27 oktober wordt voor de zaalhandbal voor de A1 en Dames 2 van JuRo Unirek / VZV de competitie zelfs even stil gelegd.