'T VELD - In het bekertoernooi hebben de reserves van JuRo Unirek/VZV pas in de slotfase hun meerdere moeten erkennen tegen de koploper van de eredivisie, Handbal Venlo DS1.

Na een prima redding van VZV goalie Iris Hoekenga nam de thuisploeg binnen de minuut een 1-0 voorsprong door Romy Zengerink. VZV kwam voortreffelijk uit de startblokken en had na tien minuten een terechte 6-3 voorsprong. Vervolgens kwam de ploeg uit Venlo beter in de wedstrijd wat halverwege de eerste helft in een 7-7 gelijke stand resulteerde en daarna zelfs een kleine voorsprong wist te nemen. Met een time-out van VZV coach Ard de Ruiter werd die opmars een halt toegeroepen en herpakte de thuisploeg zich door voor het rustsignaal via Carmen van der Kroon weer een 15-14 voorsprong te nemen. Er volgde een tijdstraf voor het in de Eredivisie boven aanstaande team uit Venlo wat in ondertal vlak voor rust toch op een 15-16 kwam maar door Jet Jimmink weer gelijk werd getrokken. Ruststand 16-16.

De rust had de thuisploeg goed gedaan en na 5 minuten had VZV alweer een 19-16 voorsprong door Romy Zengerink en twee gave treffers van Krissy Hogervorst, een listig lobje en een snelle break. Hierna herstelde Handbal Venlo zich en net als voor rust kwamen ze terug in de wedstrijd en namen een 19-20 voorsprong, ook nu een time-out voor de thuisploeg maar dat kon het team niet meer over deze lichte inzinking heen tillen. VZV bleef wel knokken en wist halverwege toch weer op gelijke hoogte te komen 22-22 door een schitterende treffer van Albertine Abube en twee doelpunten van de goed op schot zijnde Romy Zegerink. Nu pakte de coach van Venlo een time-out en met nog tien minuten op de klok was het verschil weer drie doelpunten, maar nu in het nadeel van de thuisploeg. In de laatste fase wist Iris Hoekenga met enkele prima reddingen de schade te beperken en scoorde Lotte Houtenbos nog wel tweemaal. In de laatste 5 minuten maakte Venlo alsnog het verschil en werd het verschil zelfs nog zeven doelpunten nadat het thuisteam toch tot de laatste 10 minuten gelijkwaardig was geweest.Romy Zegerink was bij VZV met 9 treffers de meest trefzekere speelster. Einduitslag 24-31.